- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Deschiderea mall-ului Gold Plaza a umplut hotelurile din Baia Mare

04 Nov, 13:05 • cristina.mihai
Hotelurile de 3 si 4 stele din orasul Baia Mare sunt pline in a doua jumatate a acestei saptamani, ca urmare a deschiderii mall-ului Gold Plaza, oficialii companiilor implicate in proiect si jurnalistii invitati la eveniment fiind de ordinul sutelor.
Deschiderea mall-ului Gold Plaza a umplut hotelurile din Baia Mare

Orice receptioner al celor 4 hoteluri mari din oras spune zambind ca merge foarte bine in aceasta perioada, unitatea fiind plina, adaugand surprinsi „se pare ca este un eveniment important”.

Hotelul Carpati, cu o capacitate de 97 de camere, este aproape plin. In cazul acestei unitati, in general intr-o zi obisnuita gradul de ocupare este de 30-40%.

Situatia este similara si in cazul hotelului Mara, o unitate cu 115 camere. In hotelul Mara, gradul de ocupare este de 100%, iar 60-70% din cei cazati sunt persoane care au venit pentru deschiderea centrului comercial.

Oficialii hotelului Mara au spus ca au mai avut hotelul plin in acest an pentru diverse alte conferinte. Totusi, celelalte evenimente nu au avut aceeasi anvergura, la nivel de perioada de cazare, au adaugat acestia.

Hotelul Rivulus din oras este de asemenea plin, iar 70% dintre clienti sunt prezenti in oras pentru deschiderea centrului comercial. Reprezentantii hotelului spun insa ca in cazul acestei unitati, gradul de ocupare intr-o zi obisnuita este de 60-70%.

Oficialii unora dintre companiile prezente au fost nevoiti sa se cazeze in Satu Mare, pentru ca nu au mai gasit locuri de cazare in Baia Mare.

Daca interesul international si central fata de deschiderea centrului comercial este extrem de ridicat, baimarenii nu par foarte impresionati de aceasta deschidere. Unii localnici spun chiar ca „puteam supravietui si fara mall, dar este binevenit”.