- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Elicopter Blue Air, retinut la sol in Cluj pentru o datorie de 68.000 euro

07 May, 15:19 • cristina.mihai
Un elicopter al companiei Blue Air a fost retinut la sol pe Aeroportul Cluj in conformitate cu prevederile Codului Aerian, ca urmare a unei datorii de 250.000 lei (peste 68.000 euro) pe care linia aeriana o are fata de aeroport, a declarat, pentru DailyBusiness, Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
Elicopter Blue Air, retinut la sol in Cluj pentru o datorie de 68.000 euro

Retinerea la sol a elicopterului a fost dispusa de Marius Nicoara.

„Nu am dorit sa retinem la sol aeronavele cu pasageri, pentru ca acestia nu au nici o vina, asa ca am ales aceasta varianta”, a spus presedintele CJ Cluj.

Elicopterul efectua o cursa privata pe aeroportul Cluj.

„Datoria dateaza de cateva luni si am purtat o corespondenta cu reprezentantii Blue Air pentru a le cere sa plateasca. Suntem constienti ca linia aeriana nu poate plati de azi pe maine aceasta datorie, vrem insa sa ajungem cu ei la o intelegere si sa stabilim un termen clar de plata”, a explicat Nicoara.

Reprezentantii Blue Air nu au putut fi contactati, pana la ora publicarii acestui material.

Update: Linia aeriana Blue Air a trimis, in cursul serii de miercuri, un comunicat ca reactie la acest subiect.

„Compania Blue Air nu are in activitatea sa de operare comerciala aparate de zbor de acest tip, toate confuziile sau neintelegerile create au fost rezolvate in urma discutiilor dintre reprezentantii Aeroportului Cluj si oficiali ai Blue Air, elicopterul reluandu-si deja activitatea”, se arata in comunicatul citat.