- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

FPTR: Gradul mediu de ocupare al hotelurilor bucurestene va scadea usor in 2009

14 Jan, 13:20 • cristina.mihai
Gradul mediu de ocupare al hotelurilor din Capitala va cobori cu circa 5 puncte procentuale in acest an, ca urmare a scaderii numarului turistilor de business, in contextul crizei financiare, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).
FPTR: Gradul mediu de ocupare al hotelurilor bucurestene va scadea usor in 2009

Anul acesta, gradul mediu de ocupare se va situa la circa 65% in Bucuresti, fata de aproximativ 70% in 2008, potrivit presedintelui FPTR.

„Se stie ca oamenii de afaceri reprezinta cea mai mare pondere a clientilor unui hotel din Capitala, iar pe acest segment va fi o scadere anul acesta. Totusi hotelurile bucurestene au si alte tipuri de clienti”, a spus Daniel Vasilescu.

De asemenea, in conditiile in care numarul turistilor corporatisti va scadea, hotelurile vor gasi solutii pentru a atrage alte categorii de turisti.

„Cred ca hotelieri vor incepe sa valorifice mult mai bine sfarsiturile de saptamana si vor crea pachete turistice in acest sens, cum ar fi oferirea unei cine festive gratuit sau tarife mai mici la cazare”, a adaugat Vasilescu.