- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Germanwings: Ruta Cluj-Koln, ocupare medie de 80%

09 May, 11:24 • cristina.mihai
Germanwings mizeaza pe un grad de ocupare de circa 80% in 2008 pentru ruta Koln-Cluj si retur, inagurata pe 8 mai, a declarat, pentru DailyBusiness, Andreas Engel, purtatorul de cuvant al companiei.
Germanwings: Ruta Cluj-Koln, ocupare medie de 80%

Primul zbor al Germanwings pe aceasta ruta, operat pe 8 mai, a avut un grad de ocupare de circa 85%, din cele 156 de locuri ale aeronavei, 135 fiind ocupate.

Clujul este al doilea oras din Romania, dupa Bucuresti, in care compania aeriana opereaza.

Legatura dintre Cluj si Koln se va face de trei ori pe saptamana.

Germanwings a ales Cluj ca punct de operare intrucat se incadreaza in strategia de dezvoltare a companiei. Pasagerii liniei aeriene sunt in proportie de 42% calatori in interes de afaceri.

Compania aeriana low-cost se asteapta, pentru 2008, la o crestere de 15% a numarului de pasageri transportati in Romania, comparativ cu 2007, au declarat, anterior, pentru DailyBusiness reprezentantii companiei.

Germanwings estimeaza pentru anul trecut un numar de 26.000 de pasageri transportati in Romania.

Compania s-a lansat pe piata locala in martie 2007, prima ruta inaugurata fiind Bucuresti – Koln-Bonn. Recent, Germanwings a anuntat extinderea operatiunilor in Romania prin introducerea a doua rute noi: Bucuresti – Stuttgart, incepand din 30 martie, cu o frecventa de 4 zboruri pe saptamana si ruta Bucuresti – Berlin, incepand din 26 aprilie, cu o frecventa de doua zboruri pe saptamana.

In 2007, compania a atins un numar de 8 milioane de pasageri transportati la nivel de retea, inregistrand o crestere de 12,5% fata de anul anterior. In 2006, numarul pasagerilor a fost de 7,1 milioane. In ce priveste cifra de afaceri, Germanwings a atins anul trecut suma de 630 milioane euro, cu 12,7% mai mult decit in 2006.