- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Grupul Accor pregateste cate un Etap Hotel in Brasov si Timisoara

23 Sep, 14:30 • cristina.mihai
Grupul hotelier Accor pregateste primele doua hoteluri marca Etap Hotel, clasificate la doua stele, pentru piata romaneasca, avand terenuri pentru constructia celor doua unitati in Brasov si Timisoara, a spus pentru DailyBusiness.ro Andre Cantiniaux, directorul general al grupului hotelier in Europa de Est.
Grupul Accor pregateste cate un Etap Hotel in Brasov si Timisoara

Compania este in faza de obtinere de avize pentru cele doua unitati, care vor avea in total peste 250 de camere.

In Brasov, grupul va investi 5-6 mil. euro in dezvoltarea hotelului, care va avea 128 de camere.

Hotelul din Timisoara va avea 123 de camere si impreuna cu hotelul Novotel, pe care grupul vrea sa-l deschida in oras, insumeaza o investitie de circa 18 mil. euro.

„Este greu de estimat cand le vom inaugura, daca totul merge bine probabil in 24 de luni, insa momentan suntem in faza de avize”, spune Cantiniaux. El nu a dorit sa specifice cat a platit pentru terenuri, insa a spus ca firma nu a beneficiat de reducerile de pret datorate crizei, pentru ca le-a achizitionat acum un an.

Impreuna cu Continental Hotels, Accor mai are in plan dezvoltarea a inca 6 hoteluri Ibis pe piata locala in urmatorii 3 ani.

De asemenea, Accor intentioneaza sa dezvolte 5 hoteluri Etap si in Ucraina. „Este o miscare naturala. Aducem brandurile din vest si in est”, a spus Andre Cantiniaux.

Business-ul hotelier al grupului Accor pe piata est europeana a scazut anul acesta cel mai mult in Republica Ceha si cel mai putin in Rusia, Romania situandu-se la mijloc.

„In Praga competitia este mare, sunt foarte multe hoteluri, asa ca aici am inregistrat cea mai mare scadere”, spune directorul Accor, grup hotelier care detine marci ca Ibis, Pullman, Sofitel, Novotel sau Etap Hotel.