- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Hotelierii romani de pe litoral au micsorat tarifele de 1 mai, dar inca sunt mai scumpi decat bulgarii. La 5 stele, in Romania costa dublu

15 Apr, 13:59 • cristina.mihai
Hotelierii de pe litoralul romanesc au scazut cu circa 15% tarifele pentru mini-vacantele de 1 mai, pentru a fi mai competitivi, doar ca majoritatea pachetelor au inca preturi mai mari decat cele din Bulgaria. Spre exemplu, cazarea 2 nopti intr-un hotel de 5 stele din Albena costa 84 euro de persoana, in timp ce in unul dintre cele mai ieftine hoteluri de 5 stele din Mamaia solicita aproape 170 euro de persoana pentru 2 nopti de cazare.
Hotelierii romani de pe litoral au micsorat tarifele de 1 mai, dar inca sunt mai scumpi decat bulgarii. La 5 stele, in Romania costa dublu

In statiunea Nisipurile de Aur, cazarea 2 nopti la un hotel de 5 stele este si mai redusa, de 64 euro pe pachet de persoana.

Situatia este determinata si de faptul ca numarul hotelurilor de 5 stele de pe litoralul romanesc este relativ redus, iar majoritatea sunt amplasate in Mamaia, cea mai scumpa statiune de pe litoralul romanesc.

In ceea ce priveste ofertele pe alte tipuri de hoteluri, comparativ, Romania si Bulgaria sunt anul acesta mult mai apropiate in ceea ce priveste nivelul tarifului, uneori romanii fiind mai ieftin, desi ofertele bulgarilor includ de obicei intr-un pret similar mai multe facilitati.

Astfel, in Mamaia un pachet de 2 nopti la un hotel de 3 stele, fara masa, costa in aceasta perioada 31 euro de persoana. Nivelul de pret este similar cu cel al unui hotel de 3 stele din statiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria, care cuprinde insa si demipensiune (mic dejun si cina).

La 4 stele, in Albena, tariful pentru un pachet de 2 zile este de circa 60 euro de persoana (all-inclusive), pret la care se pot gasi locuri si in hotelurile din Mamaia, in timp ce in alte statiuni, cum ar fi Venus, pachetele la 4 stele costa si 39 euro de persoana (doar cu mic dejun inclus).