- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Hotelul Alexander estimeaza pe 2009 afaceri de 1 mil. euro din cazare

12 May, 12:28 • elena.olteanu
Hotelul Alexander, amplasat in zona Pipera-Tunari din Capitala si detinut de omul de afaceri Valentin Barba, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 1 mil. euro, strict din partea de cazare, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii complexului.
Hotelul Alexander estimeaza pe 2009 afaceri de 1 mil. euro din cazare

Hotelul de 5 stele, cu o capacitate de 50 de camere, a fost inaugurat in primavara anului trecut si a inregistrat in primul trimestru al acestui an un grad de ocupare de 45%.

Investitia in complexul hotelier, care cuprinde hotelul, salile de evenimente, restaurante, a fost de aproximativ 10 milioane euro.

Saptamana aceasta se inaugureaza in incinta complexului o sala de evenimente, care vizeaza pentru primul an de functionare afaceri de 1 milion de euro, majoritatea din acestea provenind din organizare de evenimente festive (nunti, botezuri).

Sala Macedonia, care face parte din Hotelul Alexander, are o capacitate de 240-350 de persoane.

„In ciuda faptului ca venitul generat de evenimentele corporate a scazut, cererea pentru evenimente festive (nunti, botezuri) a crescut comparativ cu anul trecut, si in special pentru sali cu capacitati mari, de peste 200 de locuri”, au spus reprezentantii complexului.