- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Ionut Negoita cauta teren pentru un hotel de 20 mil. euro la munte

13 Oct, 10:39 • cristina.mihai
Fratii Negoita, care detin mai multe hoteluri in Capitala, vor sa dezvolte in una din stratiunile montane din Romania o unitate de cazare cu 300-350 de camere si un centru de conferinte, in valoare de circa 20 mil. euro, a spus, pentru DailyBusiness.ro, omul de afaceri Ionut Negoita (foto).
Ionut Negoita cauta teren pentru un hotel de 20 mil. euro la munte

„Acum cautam terenul, iar constructia va incepe probabil in a doua jumatate a lui 2010 sau inceputul lui 2011”, a declarat Ionut Negoita, care a mentionat ca demararea lucrarilor de constructie depinde de evolutia economica.

Omul de afaceri cauta teren in zona, dar nu a inceput negocierile pentru ca „nu este momentul”.

„Preturile terenurilor vor mai scadea in primavara, pentru ca vor incepe executarile silite si in plus, pana atunci, anumiti proprietari vor avea mai multa nevoie de bani. In opinia mea, nivelul preturilor trebuie sa ajunga la o treime din cel din perioada de boom, iar in prezent, cei mai multi proprietari au scazut preturile pana la 60-70% din nivelul din 2007”, spune Negoita.

Interesul pentru terenuri a venit anul acesta in principal de la hipermarket-uri sau magazine tip discount, insa si cateva dezvoltatori imobiliari si-au manifestat interesul fata de achizitii.

Spre exemplu, Shimon Gallon, seful GTC in Romania a declarat, anterior, ca se afla in cautare terenuri, desi in anii trecuti nu a mai cumparat nimic, pentru ca preturile erau foarte mari. De asemenea, dezvoltatorul imobiliar Volumetric, proaspat intrat pe piata locala, a anuntat ca doreste sa mai achizitioneze doua terenuri.

Proprietarii terenurilor din Bucuresti au redus preturile cerute cu 25-30% in primul semestru, fata de aceeasi perioada din 2008. Scaderea este mai mica decat asteptarile cumparatorilor, tinand cont ca tranzactiile au fost incheiate la preturi mai mici cu minim 50%, potrivit celui mai recent raport al companiei de consultanta imobiliara Colliers.