- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Litoralul romanesc a atras jumatate din turistii care au cumparat pachete prin Inscrieri Timpurii

13 Apr, 14:54 • cristina.mihai
Din cei 50.000-60.000 de turisti care si-au achizitionat pachete prin programul Inscrieri Timpurii 2010, aproximativ 30.000 au ales ca destinatie litoralul romanesc, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Litoralul romanesc a atras jumatate din turistii care au cumparat pachete prin Inscrieri Timpurii

Cele circa 100 de hoteluri de pe litoral inscrise in programul earlybooking, care se va incheia pe 15 aprilie, au vandut in jur de 30% din locurile disponibile pentru la vara, a spus Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Cum este acest numar fata de cel de anul trecut? Numarul total al pachetelor turistice vandute prin program s-a dublat in acest an, iar litoralul a inregistrat de asemenea o crestere considerabila.

„Este o crestere considerabila, care are la baza si faptul ca oferta disponibila in program a urcat de circa trei ori”, a declarat Vasilescu. El a adaugat ca programul a fost prelungit pana pe 15 aprilie, dupa ce initial trebuia sa se finalizeze pe 31 martie, ca urmare a cererii mari pentru astfel de vacante.

„La targurile de turism din aceasta primavara, vanzarile de pachete prin earlybooking au fost de trei ori mai mari decat in 2009”, a mai spus Vasilescu.

Mai mult, Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT, a mentionat ca unele hoteluri vor avea oferte pe Inscrieri Timpurii pana la finalul lunii, pentru a atrage mai multi turisti.

Oficialii agentiilor de turism si patronatelor din domeniu se asteapta ca anul acesta sa nu scada sub nivelul de anul trecut, daca vremea va fi buna, iar economia locala nu va avea parte de un „cutremur” neasteptat.