- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Mini-vacanta de Valentine’s Day in strainatate ramane la moda printre romani

13 Feb, 12:01 • cristina.mihai
Mini-vacantele in strainatate in perioada Zilei Indragostitilor nu se mai vand ca in perioada de boom economic, dar in ciuda bugetelor mai restranse ale turistilor, acest trend s-a mentinut si in criza, astfel ca unele agentii si-au crescut vanzarile fata de 2010.
Mini-vacanta de Valentine's Day in strainatate ramane la moda printre romani

Orasele „romantismului”, ca Paris sau Venetia, sunt in topul cererii pentru aceasta perioada. Turisti care au bugete mai mari isi cumpara vacante mai scumpe, in destinatii ca Maldive, Tenerife, Republica Dominicana, sau chiar pachete cu safari in Kenya.

„Cererea pentru vacantele de Valentine’s Day a evoluat in trend pozitiv.Se constata o usoara crestere fata de 2010, ceea ce ne indeptateste sa avem asteptari optimiste pentru perioada ce va urma”, au spus oficialii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Agentiile au vandut pachete de Valentine’s Day atat pentru intern, cat si pentru destinatii externe precum: Venetia, Roma, Milano, Dubai, Praga, mai spun oficialii ANAT.

„Sunt cereri pentru mini-vacante in aceasta perioada, nu atat de multe ca in 2007, dar oricum cu aproximativ 15% mai numeroase decat in 2010, conform estimarilor noastre”, spune Aurel Pavel, directorul J’info Tours.

El a mentionat ca numarul vacantelor cumparate in destinatii exotice este insa mult mai redus decat cel al pachetelor din orasele europene.

Cererea pentru astfel de vacante provine in special din partea tinerilor din marile orase, cu venituri medii si peste medie, care isi fac cadou excursii prilejuite de aceasta sarbatoare, spun oficialii agentiilor de turism.

Ce pachete turistice pot fi achizitionate de Valentine’s Day

Printre cele mai ieftine pachete turistice pentru valentine’s Day sunt cele din Cipru, unde o vacanta scurta cu cazare la un hotel de 4 stele porneste de la 200 euro de persoana, in timp ce la un hotel de 5 stele tariful de pornire este de 250 euro de persoana.

Ceva mai scumpe sunt vacantele in orasele europene. Un pachet turistic in Istanbul, in aceasta perioada, costa circa 300 euro de persoana, in timp ce in Roma, pretul porneste de la circa 350 euro de persoana.

Un pachet turistic in Paris costa de la 400 euro in sus de persoana, pret similar cu cel din Amsterdam. Pachetele prevad 4 nopti de cazare la hoteluri de 4 stele si transportul cu avionul, dar nu include taxele de aeroport.

In insulele Maldive, una dintre cele mai populare destinatii exotice de pe plan local, o vacanta de Valentine’s Day costa circa 1.500 euro de persoana.