- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Norul de cenusa a costat Wizz Air 1-2 mil. euro in Romania

17 Jun, 13:46 • elena.olteanu
Compania aeriana low-cost Wizz Air a inregistrat pierderi de circa 10 mil. de euro in intreaga Europa, din cauza norului de cenusa islandez care a afectat traficul aerian din intreaga lume, in Romania pierderile fiind estimate la 10-20% din aceasta suma, a declarat pentru DailyBusiness.ro Gyorgy Abram, directorul comercial al companiei.
Norul de cenusa a costat Wizz Air 1-2 mil. euro in Romania

Eruptia vulcanului din Islanda a afectat traficul aerian din intreaga lume in luna aprilie si inceputul lunii mai, Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni estimand ca pierderile totale cauzate se ridica la 1,7 miliarde dolari.

In primele 5 luni ale anului, Wizz Air a transportat 763.000 de pasageri in si dinspre Romania, cu 31% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Suntem in grafic pentru a depasi cifra de 2 milioane de pasageri transportati in si dinspre Romania pana la sfarsitul anului”, au declarat reprezentantii companiei.

In 2009, compania aeriana a transportat 1,65 milioane de pasageri in si dinspre Romania.

Principalul competitor al liniei maghiare, compania low cost Blue Air, a avut de platit o factura de aproximativ 2,5 milioane euro din cauza norului de cenusa.