- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Numarul plecarilor din Bucuresti in strainatate a crescut de 2-3 ori in timpul summit-ului

08 Apr, 12:07 • cristina.mihai
In saptamana care a cuprins summit-ul NATO, desfasurat intre 2-4 aprilie, au plecat in vacanta in strainatate de 2-3 ori mai multi bucuresteni, comparativ cu o saptamana obisnuita de aprilie, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Numarul plecarilor din Bucuresti in strainatate a crescut de 2-3 ori in timpul summit-ului

„Dintre cei peste 20.000 de bucuresteni care au plecat in vacanta in timpul summit-ului, circa 5-6.000 au ales destinatii din afara Romaniei, reprezentand o crestere de peste 100%, chiar 200%, comparativ cu o saptamana de aprilie obisnuita”, a spus, pentru DailyBusiness, Mircea Vladu, vice-presedintele ANAT si proprietarul agentiei Prestige Tours.

„In cazul Prestige Tours am avut cereri in special pentru orase ca Paris, Barcelona, Roma sau Viena, dar si cateva cereri pentru destinatii calde ca Dubaiul, Egiptul sau Cipru”, a adaugat Vladu.

„Destinatiile preferate in afara au fost Grecia, Bulgaria si capitalele europene”, a spus Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT, adaugand ca nu doar bugetarii au avut libere aceste zile, ci si unele firme private au hotarat sa-si opreasca activitatea, asa ca au fost si plecari de grup, ale angajatilor aceleiasi companii.

„Au fost si companii care au optat pentru team-building-uri in aceasta perioada, mai ales ca aprilie-mai este o perioada de varf pentru aceste evenimente”, a mai spus Badulescu.

In general turismul de evenimente are ca perioade de varf aprilie-mai, si septembrie-noiembrie, destinatiile preferate din tara fiind Poiana Brasov si Litoralul.

In ceea ce priveste turismul intern, pensiunile din zona Bran-Moieciu-Rasnov au inregistrat in perioada summit-ului NATO un grad de ocupare de circa 80-90%, in timp ce unitatile de pe litoral au fost ocupate in proportie de 40%.

Pe litoralul romanesc au fost deschise, special pentru aceasta perioada (2-4 aprilie, zilele desfasurarii evenimentului), circa 9 hoteluri care in mod obisnuit functioneaza numai in sezonul estival. La acestea s-au adaugat alte aproximativ 20 de hoteluri care primesc turisti pe durata anului.