- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Numarul romanilor care merg la Carnavalul de la Rio a scazut cu 20%

18 Feb, 00:02 • cristina.mihai
Numarul turistilor romani care vor vizita Rio de Janeiro in perioada Carnavalului anul acesta va fi cu 15-20% mai mic decat in 2008, au spus reprezentantii agentiilor de turism, pentru DailyBusiness.ro.
Numarul romanilor care merg la Carnavalul de la Rio a scazut cu 20%

Carnavalul din Rio de Janeiro va incepe pe 20 februarie, iar agentiile din Romania au vandut pachete de cateva sute de mii de euro pentru acesta destinatie, estimeaza Mircea Vladu, directorul agentiei Prestige Tours.

„Anul acesta am avut 15 turisti pentru Carnavalul de la Rio, pretul biletelor variind intre 2.300 euro si 2.750 euro + taxele de aeroport 370 euro, cazarea fiind la un hotel de 4 sau 5 stele”, au spus, la randul lor, reprezentantii Alto Tours.

Acestia sustin ca numarul turistilor care vor pleca in 2009 la Rio de Janeiro in perioada Carnavalului este in scadere cu 20% fata de anul trecut, numarul acestora fiind de ordinul zecilor.

Mircea Vladu considera ca numarul turistilor romani care vor pleca la Carnaval anul acesta va depasi 100 de persoane, fiind in scadere cu 15-20% fata de 2008.

Prestige Tours, agentie care anul trecut a vandut peste 20 de pachete pentru Rio, a vandut pentru Carnavalul de anul acesta doua pachete turistice.

„Anul trecut am promovat destinatia pentru grup, iar anul acesta am promovat pe pachete individuale”, a explicat Vladu.

„Turistii care merg in Rio de Janeiro sunt persoane cu varsta cuprinsa intre 30 si 45 de ani, care calatoresc mult si au vizitat deja Europa”, a mai spus acesta.

O alta agentie de turism care promoveaza acesta destinatie este Marshal Turism.