- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

O plimbare printre moschei, piete de antichitati, palate uriase si ruine ale lumilor apuse (GALERIE FOTO)

12 Sep, 13:00 • cristina.mihai
Bulgaria, Grecia si Turcia sunt de departe cele mai vizitate destinatii externe de catre romani. Majoritatea romanilor prefera insa plajele din aceste destinatii si lasa pe plan secund atractiile turistice ale oraselor. DailyBusiness.ro va prezinta principalele atractii turistice sau modalitati de petrecere ale timpului liber din Istanbul, Atena si Sofia.
O plimbare printre moschei, piete de antichitati, palate uriase si ruine ale lumilor apuse (GALERIE FOTO)

Sofia

1.Catedrala Sf. Alexander Nevski

a fost construita in stil neo-bizantin. Constructia este prezentata in ghidurile turistice ca fiind cel mai fotografiat monument din Sofia. Alexander Nevski este sfantul protector al familiei tarului Alexandru al II-lea.

Langa aceasta catedrala se afla si biserica de caramida Sfanta Sofia.

Piata de antichitati de langa catedrala este deschisa zilnic intre orele 10:00 -18:00. Cele doua randuri de mese ale micii piete sunt pline de pumnale, caschete ale armatei ruse, viori vechi, icoane sau bijuterii.

2. Sinagoga Sfanta Sofia, cea mai mare din Europa.

3. Muzeul National de Arheologie este amplasat intr-o moschee din secolul XV si cuprinde piese tracice, grecesti si romane. Una dintre principalele atractii este un tezaur format din 13 vase din aur solid cu forme si decoratii bizare.

Muzeul este deschis zilnic intre 10:00 si 18:00 pe timpul verii si doar pana la 17:30 pe perioada iernii.

Atena

4. Acropole este probabil cel mai cunoscut monument arheologic din Europa.

5. O plimbare in faimosul triunghi al vechilor cartiere Plaka, Thission si Psyri arata cel mai bine, potrivit ghidurilor turistice, coexistenta mai multor ere in Grecia. Case vechi, magazine de lux, restaurante sau taverne traditionale, toate sunt adunate in Atena.

6.De asemenea, aici, sunt si cateva muzee importante, cel arheologic, cel militar si cel bizantin.

Turismul din Atena a fost insa afectat in acest an de situatia dificila a tarii care a condus la manifestatii violente in oras. DailyBusiness a discutat cu cativa turisti romani care au vizitat orasul si care nu l-au gasit mai nesigur decat inainte.

Istanbul

7. Baile turcesti sunt o atractie interesanta a orasului. Una dintre cele mai cunoscute este cea din cartierul Suleymaniye.

8. Palatul Dolmabahce, constructia care a falimentat imperiul Otoman in secolul XIX, este una dintre cele mai opulente cladiri ale Istanbului.

9. Insulele Printului situate in zona asiatica a orasului este o destinatie foarte potrivita pentru excursiile de o zi.

10. Marele Bazar este probabil cea mai cunoscuta destinatie din oras. In Istanbul exista si peste 40 de centre comerciale noi. Unul dintre cele mai mari este Cevahir Shopping Center, care cuprinde 350 de magazine si un mic roller coaster.