- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Pachete speciale de la agentii pentru turistii care \”leaga\” Pastele de 1 mai

03 Mar, 00:01 • cristina.mihai
Agentiile de turism pregatesc pachete speciale pentru cei 10-15% dintre turistii care merg de Paste in strainatate si isi vor prelungi vacanta cateva zile, pana dupa 1 mai, au declarat reprezentatii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), pentru DailyBusiness.
Pachete speciale de la agentii pentru turistii care \leaga\ Pastele de 1 mai

Pastele va fi sarbatorit anul acesta duminica 27 aprilie, la mica distanta de ziua de joi, 1 mai.

„Ponderea turistilor care isi vor prelungi vacanta nu va depasi 15%, pentru ca de obicei romanii pleaca ori de Paste, ori de 1 mai. In plus, vor fi totusi doua zile lucratoare intre cele doua evenimente si atunci nu foarte multi isi vor lua concediu”, a precizat Mircea Vladu, vicepresedintele ANAT si proprietarul Prestige Tours.

„Intr-adevar, in ceea ce priveste turismul extern, vor fi unii turisti care vor lega Pastele de 1 mai. Agentiile vor pregati pachete speciale”, a precizat Traian Badulescu , purtatorul de cuvant al ANAT. El estimeaza ca numarul turistilor romani care pleaca in strainatate de Paste va creste cu cel putin 30% in 2008, pana la circa 35.000 de persoane.

„Am pregatit oferte care sa lege Pastele si ziua de 1 mai, chiar daca cererea nu este foarte mare”, a precizat Vladu.

Bogdan Gligor, presedintele Atlantic Tour, a anuntat pachete speciale, precizand ca are deja clienti care doresc astfel de pachete.

„Cum cele doua evenimente sunt foarte apropiate unul de celalat, am realizat anul acesta niste pachete de servicii la preturi speciale pentru destinatiile Egipt si Tunisia”, a declarat Csaba Garamszegi, managerul turoperatorului Best Reisen.

„O saptamana de vacanta in Tunisia, cu zbor charter direct din Bucuresti, transferuri aeroport hotel si retur, asistenta turistica, 7 nopti cazare cu mic dejun si cina la un hotel de 3 stele si toate taxele incluse costa 400 euro pentru un loc in camera dubla”, a mai spus Garamszegi.

Un pachet care leaga Pastele de 1 mai are un pret de pornire de circa 600 euro, fiind vorba de 7 nopti de cazare, fata de 3 nopti – un pachet simplu pentru Paste.

Destinatiile preferate de turistii romani vor fi tarile ortodoxe, ca Grecia si Bulgaria, a declarat Mircea Vladu.

„Pe langa tarile ortodoxe se va merge si in destinatii unde sunt comunitati romanesti mari, ca Spania sau Germania, pentru ca in general, romanii vor sa sarbatoreasca Pastele si nu doar sa plece in vacanta in aceasta perioada”, a mai spus Vladu.