- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Primul hotel Ibis dintr-un plan de dezvoltare de 50 mil. euro, inaugurat la Sibiu

23 Sep, 10:08 • cristina.mihai
Grupurile hoteliere Accor si Continental Hotel au inaugurat oficial saptamana aceasta primul hotel marca Ibis dintr-un plan de dezvoltare anuntat in 2007, care prevede deschiderea a 7 noi unitati ale marcii in Romania, pe langa cele 3 deja existente.
Primul hotel Ibis dintr-un plan de dezvoltare de 50 mil. euro, inaugurat la Sibiu

Renovarea fostului hotel Continental din Sibiu si transformarea acestuia in Ibis a presupus o investitie de circa 9 mil. euro, au spus, pentru DailyBusiness.ro reprezentantii hotelului.

Ibis Sibiu este clasificat la 3 stele, are 195 de camere si 50 de angajati. Acesta este al patrulea hotel al marcii din Romania. In prezent, mai sunt doua hoteluri Ibis in Capitala si unul in Constanta, inaugurate anterior anuntarii noului plan de dezvoltare, printr-o investitie totala de peste 33 mil. euro.

Hotelurile Ibis de pe piata locala sunt detinute de Continental Hotel si operate sub contract de management de grupul Accor.

Deschiderea operationala a Ibis Sibiu a avut loc la finalul lunii iunie. Potrivit Andreei Gheorghiu, directorul general al unitatii, in august gradul mediu de ocupare al hotelului a fost de circa 22%, iar in septembrie de circa 35%. Pentru 2010, reprezentantii hotelului se asteapta la un grad de ocupare de circa 50%.

Per total, hotelurile Ibis din Romania inregistreaza un grad mediu de ocupare de 60-62%, spune Raluca Mihaescu directorul de vanzari si marketing al Ibis Romania.

In primavara lui 2007, Accor si Continental au anuntat ca au un buget de investitii de circa 50 mil. euro pentru constructia a 7 noi hoteluri Ibis pana la finalul lui 2010. Procesul a fost insa mai lent decat s-a estimat asa ca dintre acestea, pana in prezent, doar unitatea din Sibiu s-a deschis, mai tarziu decat era estimat initial, insa. Potrivit estimarilor din primava lui 2007, unitatea din Sibiu ar fi urmat sa fie inaugurata la finalul lui 2008.

Cele 7 hoteluri marca Ibis vor avea, in total, 1.600 de camere.

Celalalte orase vizate sunt Timisoara, Targu-Mures, Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Iasi.

Grupul Accor mai exploateaza in Romania, in afara de Ibis, o unitate hoteliera Novotel si manageriaza si fostul hotel Sofitel din Capitala.

Anul trecut, Continental Hotels a avut o cifra de afaceri de 26 mil. euro, o scadere de 7% in euro. In 2008, grupul a raportat pierderi de circa 2,8 mil. euro, fata de un profit de 500.000 euro in 2007.

Accor este prezent in aproape 100 de tari si are aproximativ 170.000 de angajati. Accor activeaza in domeniul administrarii hotelurilor prin marcile Sofitel, Novotel, Ibis, Mercure, Suitehotel sau All Seasons.