- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Rin Grand Hotel estimeaza venituri de 17-18 mil. euro in 2009

29 Jan, 00:01 • cristina.mihai
Ionut si Robert Negoita, proprietarii hotelului Rin Grand din Capitala, cea mai mare unitate hoteliera de pe piata din Romania, vizeaza pentru aceasta unitate venituri in crestere cu 13-20% in 2009, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Ionut Negoita.
Rin Grand Hotel estimeaza venituri de 17-18 mil. euro in 2009

Rin Grand Hotel, de 4 stele, cuprinde peste 1.400 de camere si a inregistrat anul trecut venituri de circa 15 mil. euro si un grad mediu de ocupare de 30%. Jumatate din veniturile de din 2008 au fost acoperite de evenimentele organizate in hotel. Rin Grand cuprinde 42 de sali de conferinta.

Investitia pentru constructia hotelului s-a cifrat la 60 milioane de euro, aproape 80% din aceasta suma provenind din fondurile dezvoltatorului.

„Prin veniturile de anul trecut ne-am acoperit cheltuielile operationale si rata de amortizare”, a spus Negoita, care a adaugat ca perioada estimata pentru amortizarea investitiei este de 10 ani.

„Pentru anul acesta, estimam o crestere a gradului de ocupare de pana la circa 35%, pentru ca suntem intr-o perioada de acumulare, si in plus in contextul crizei, multe din companiile care alegeau pentru calatoriile de afaceri hoteluri de 5 stele, acum se orienteaza catre 4 stele”, a explicat Negoita. Per ansamblu, el vede in cel mai bun caz o stagnare pentru piata hoteliera bucuresteana.

Omul de afaceri considera ca numarul de evenimente organizate la acest inceput de an in hotel este unul „bun”, avand in vedere perioada. El a observat ca la nivel de cazare se resimt efectele crizei, dar crede ca pe acest segment, se va recupera pe parcursul anului.

Ionut Negoita a mai precizat ca in curand va implementa, in cadrul proiectului rezidential Confort City, dezvoltat de Pro Confort, compania controlata de cei 2 frati, un sistem de plata in rate a apartamentelor, infiintand in acest sens o firma de finantare.