- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Si preturile vacantelor exotice sunt topite de criza: Discount-urile trec si de 700 euro

12 Aug, 13:38 • cristina.mihai
Insulele exotice au reprezentat dintotdeauna vacante premium pentru turistii romani, preturile unui pachet incepand de la minim 1.000 euro. Criza a schimbat insa aceasta situatie, iar site-urile agentiilor de turism sunt pline de oferte speciale pentru sejururi in insule exotice, discount-urile depasind si 700 euro.
Si preturile vacantelor exotice sunt topite de criza: Discount-urile trec si de 700 euro

In general, vacantele in destinatii din Caraibe sau Tenerife sunt in acest an cu pana la 30% mai ieftine decat in 2008, spune Mircea Vladu, directorul Prestige Tours.

Fata de 2009, preturile sunt mai mici cu 10-15%, ajungand insa si la 50% in cazul ofertelor last minute, care s-au inmultit in criza.

„Spre exemplu, un sejur in Caraibe, dar cu plecare din Germania, costa 500 euro, cu transport inclus. La care se adauga insa costurile de transport pana in Germania”, spune Vladu.

In oferta Eturia sunt oferte speciale in Caraibe la preturi cu peste 700 de euro mai reduse, care cuprind cazare 7 nopti la un hotel de lux si transport. Pachetul din Curacao costa sub 1.200 euro.

In oferta J’info Tours ca si in cea a Prestige un sejur in Tenerife costa circa 600-700 euro. Si Paralela 45 are pachete turistice la 700 euro, in Costa del Sol.

J’info Tours mai are oferte sub 600 euro in insula Lanzarote din Canare.

Cele mai mari scaderi de preturi si mai avantajoase oferte sunt in insulele din Spania unde pretul unui pachet este cuprins intre 500 si 700 euro. Preturile mai reduse sunt determinate si de faptul ca destinatia este mai apropiata de Romania, dar si de faptul ca turismul de aici resimte acut criza.

Totusi, oferte speciale se gasesc si pentru alte destinatii exotice, cu plecari in toamna. Spre exemplu, in oferta Christian Tour o vacanta la 4 stele in insula Bali, cu transport din Germania (si toate taxele de aeroport incluse), 7 nopti de cazare si mic dejun, costa putin peste 1.000 euro. Un pret similar este si pentru o vacanta chiar in Malaezia.

Recent si presa britanica a atras atentia asupra reducerilor mari oferite de tur-operatori pentru vacantele mediteraneene, iar Spania a fost desemnata una dintre cele mai avantajoase destinatii pentru britanici. De altfel, in primele sase luni din 2010 vanzarile de pachete turistice in Tenerife au crescut cu peste 11% in Marea Britanie.