- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Taberele pentru copii in strainatate, o piata de sute de mii de euro anual

25 Feb, 11:53 • cristina.mihai
Taberele pentru copii in afara Romaniei reprezinta o nisa cu vanzari de cateva sute de mii de euro pe an, au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii agentiei de turism Perfect Tour.
Taberele pentru copii in strainatate, o piata de sute de mii de euro anual

Taberele in afara tarii au fost preferate doar de un mic procent, poate si din cauza „perceptiei gresite” ca sunt foarte scumpe, au spus reprezentantii Perfect Tour, care vand cateva sute de astfel de pachete in Romania.

Agentia de turism Perfect Tour estimeaza ca va vinde in jur de 50-60 de pachete individuale de tabere pentru copii in vara aceasta, plus 3-4 pachete pentru grupuri de copii. Anul trecut, agentia a vandut cateva zeci de astfel de pachete individuale.

Targetul il formeaza parintii cu venituri medii si mari, de obicei foarte ocupati, dar care se implica in dezvoltarea copiilor lor, au precizat oficialii Perfect Tour. Unele tabere pot ajunge la 900-1.000 euro de persoana.

Printre taberele promovate de Perfect Tour se numara si una cu tematica de fotbal in Italia. In cadrul acestei tabere, copii vor fi antrenati de fosti jucatori ai echipei AC Milan, printre care Pierino Prati, cel care a inscris 3 goluri in finala Cupei Campionilor Europeni din 1969 impotriva lui Ajax. Un pachet in aceasta tabara costa peste 900 euro.

Agentia promoveaza si o tabara in Franta, cu un pret de peste 2.000 euro, dar si o scoala de vara la Universitatea Oxford, cu un pret care porneste de la 700 euro.