- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Topul destinatiilor exclusiviste pentru un buget de 1.000 de euro

30 May, 00:02 • elena.olteanu
Caraibe, Palma de Mallorca sau Tenerife sunt cateva din destinatiile exclusiviste din oferta agentiilor de turism locale pentru turistii romani care au alocat pentru vacanta un buget de 1.000 de euro de persoana.
Topul destinatiilor exclusiviste pentru un buget de 1.000 de euro

Una din destinatiile eligibile este Caraibe, cu plecare via Germania. Tariful pentru o saptamana petrecuta aici este de 1.000 de euro de persoana, all-inclusive, cu cazare la un hotel de 4 stele.

Vremea este buna tot timpul anului, exceptand sezonul uraganelor la sfarsitul verii si inceputul toamnei. Caraibe este o destinatie care ofera sute de insule de exploatat.

O alta destinatie este Dubai, unde un buget de 1.000 de euro asigura cazare o saptamana, in regim de demi-pensiune, la un hotel de 5 stele.

Dubai este considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Desi preturile sunt mari, in Dubai exista obiceiul negociatului. Chiar si in mall-uri se intalneste aceasta forma de tranzactie.

Dubai are un climat subtropical, iar in aceasta perioada temperatura este ridicata. Cluburile sunt mereu pline, iar cei care aleg aceasta destinatie nu trebuie sa rateze vizitarea zgarie-norilor triunghiulari, Emirates Towers sau Burj Al Arab, cel mai scump si mai inalt hotel din lume – 321 metri.

„Preturile pentru aceste destinatii au scazut in medie cu 10-15%, fata de anul trecut”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Mircea Vladu, proprietarul agentiei de turism Prestige Tours.

Urmatoarea destinatie este Tenerife, Spania. Pretul pentru o saptamana intr-un hotel exclusivist de 5 stele este de pana in 1.000 de euro de persoana, potrivit agentiei de turism J’Info Tours.

Tenerife este cea mai mare insula din Insulele Canare din Oceanul Atlantic, iar aici veniturile principale provin din industria turismului. In insula „primaverii vesnice” temperatura nu coboara sub 20 de grade celsius si nu depaseste 30 de grade.

Cea de-a patra destinatie propusa de touroperatori este Palma de Mallorca, cu cazare la hotel de 5 stele, unde tariful all-inclusive pentru o saptamana este de circa 1.000 de euro, iar la un hotel de 3 sau 4 stele tarifele sunt chiar mai mici.

Printre obiectivele turistice care trebuie vizitate in Palma de Mallorca se numara Pueblo Espanol – muzeu arhitectural, conceput ca un mic orasel, porturile comerciale, iar in centrul istoric al orasului se pot vizita Catedral de Mallorca si Museo Catedralicio.

Urmatoarea destinatie este Costa Brava Barcelona, cu cazare la hotel de 5 stele. Pretul de persoana pentru un sejur este de circa 1.000 de euro.

Barcelona este capitala Cataluniei, o comunitate autonoma din nord-estul Spaniei.

Centrul istoric al orasului este aproape plat, in timp ce orasul modern se intinde spre dealurile inconjuratoare, avand strazi ce cresc in altitudine.

Pentru toate destinatiile, in tarife este inclus si transportul.

Intreaga piata a vacantelor de lux este estimata sa stagneze anul acesta, la nivelul celui din 2008, cand a fost de 10 mil. euro.