- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Tur-operatorii au inceput sa promoveze din nou Egiptul. Vezi cat costa o vacanta

10 Mar, 15:58 • cristina.mihai
Marii tur-operatori germani au reluat promovarea Egiptului ca destinatie turistica la Targul de Turism de la Berlin, iar companiile britanice de turism tin pe prima pagina a site-urilor reducerile preturilor pentru aceasta destinatie. Agentiile din Romania vor relua din aprilie charterele spre aceasta destinatie.
Tur-operatorii au inceput sa promoveze din nou Egiptul. Vezi cat costa o vacanta

Totusi, jucatorii locali nu se grabesc sa faca estimari legate de cererea care ar putea veni din partea romanilor pentru aceasta destinatie.

Pe piata locala, o vacanta de Paste de 10 nopti in Egipt porneste de la circa 950 euro de persoana. Vacanta include un sejur in Hurghada si o croziera pe Nil.

In Sharm el Sheik, o vacanta incepe de la peste 400 euro de persoane. Pentru 7 nopti, exista o oferta cu reducere de 15% pentru rezervarile efectuate pana pe 15 martie. Daca majoritatea tur-operatorilor romani reiau charterele spre aceasta destinatie din aprilie, cei straini trimit si acum turisti in Egipt, dar la preturi mai mici.

Spre exemplu, turistii britanici au putut economisi 100 lire sterline la orice pachet turistic cumparat in Egipt pana in data de 10 martie, inclusiv, potrivit site-ului explore.co.uk.

Oficialii agentiilor de turism romanesti nu au facut estimari legate de evolutia numarul de vizitatori pe aceasta destinatie.

„Tur-operatorii german promoveaza Egiptul la targul de turism din Berlin, iar noi vom relua de asemenea aceasta destinatie. Nu as putea spune acum cum va evolua cererea, vom avea un reper saptamana viitoare la targul de turism din Bucuresti”, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Mircea Vladu, directorul Prestige Tours.

Tur-operatorii locali au anulat toate zborurile charter spre Egipt din momentul in care a izbucnit revolutia din Cairo si Alexandria, peste 10.000 de romani fiind nevoiti sa isi amane calatoriile.