- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turismul de pe Litoralul romanesc, estimat sa urce cu 10-15% in 2009

04 Mar, 10:53 • cristina.mihai
Turismul de pe Litoral ar putea creste anul acesta cu 10-15%, ca urmare a introducerii tichetelor de vacanta si a programului de early-booking (inscrieri timpurii), care a atras un numar mai mare de turisti in agentii in primele luni ale anului, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral.
Turismul de pe Litoralul romanesc, estimat sa urce cu 10-15% in 2009

Aceasta a aratat ca auspiciile sunt favorabile pentru majorarea numarului de turisti straini pe litoral, ca urmare a noilor curse aeriene care vor fi operate din primavara, dar si a promovarii unor tur-operatori.

„Cursa Ryanair catre Pisa, lansata anul trecut, a marit numarul turistilor italieni de pe litoralul romanesc. O eventuala crestere anul acesta depinde insa si de ofertele hotelierilor, dar si de promovarea destinatiei”, a declarat Martin. Ea a adaugat ca in prezent, un tur-operator israelian este interesat de introducerea unor curse charter spre litoral.

Asociatia Litoral a demarat anul acesta cu o luna mai devreme programul „Litoralul pentru toti”, care se va desfasura in perioada 4 mai – 15 iunie.

„Asteptam un grad de ocupare mai ridicat anul acesta in cadrul programului, de circa 40%, fata de aproximativ 30% in cadrul editiei din primavara lui 2008”, a precizat Martin.

La acesta editie a programului, au aderat, pana in prezent, 21 de unitati de cazare.

In ce priveste programul „Paste pe Litoral”, asociatia a precizat ca 33 de hoteluri din statiunile de pe litoral, cu peste peste 8.100 de locuri de cazare, si inca 24 de hoteluri din orasul Constanta sunt pregatite pentru primirea turistilor.