- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Un hotel de 12 mil. euro va fi inaugurat la primavara in centrul Bucurestiului

11 Oct, 15:12 • cristina.mihai
Hotelul Europa Royale amplasat in zona Piata Unirii din Capitala, in apropiere de centrul istoric, va fi inaugurat in primavara lui 2011, dupa o investitie de 12 mil. euro, a spus pentru DailyBusiness.ro Karolis Paliulis, deputy director al Europa Group Investment (EGI), proprietarul unitatii.
Un hotel de 12 mil. euro va fi inaugurat la primavara in centrul Bucurestiului

Unitatea hoteliera va fi realizata prin reabilitarea unei cladiri istorice. Lucrarile sunt finalizate in proportie de 75%.

EGI a continuat constructia in ciuda crizei economice pentru ca „amplasarea este unica”, dupa cum au precizat oficialii companiei. Totusi, anterior, constructia a fost oprita pentru o perioada din lipsa de finantare.

Hotelul va avea 92 de camere. Pana in prezent, in constructie s-au investit 9 milioane euro.

„Suntem siguri ca pe piata turistica din Bucuresti, ca in oricare alta din lume, va fi intotdeauna loc pentru hoteluri amplasate in zone bune”, a spus Paliulis.

El a adaugat ca EGI este interesata de o extindere pe piata locala, dar nu in zona de investitii, ci mai degraba cu know-how in domeniul hotelier. Compania manageriaza 10 unitati hoteliere in tarile baltice. Despre oportunitatile de investitii din zona hoteliera, Paliulis considera ca hotelurile de 2-3 stele din Capitala reprezinta „un prim front de acoperit”.

Compania a intrat pe piata locala ca dezvoltator imobiliar, cu mai multe proiecte de locuinte, printre care Brilliant Condominium si City Center Residence. Momentan, compania nu are alte planuri in zona imobiliara, ca urmare a lipsei de finantare.

Specialistii estimeaza ca piata hoteliera din Capitala va scadea in acest an cu 20-25%. Piata hoteliera locala este dominata de firma care detine hotelul Marriott din Bucuresti, care este urmata de compania Ana Hotels si de Sind Romania.