- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Un om de afaceri grec tinteste Romania pentru investitii in hoteluri de business

24 Feb, 00:01 • elena.olteanu
Omul de afaceri grec Apostolos Palakidis (foto), care detine impreuna cu fratele sau un hotel de 5 stele in orasul Alexandroupolis din Grecia intentioneaza ca pe termen mediu (in urmatorii 5 ani) sa investeasca in industria turismului din Romania, a declarat acesta pentru DailyBusiness.ro.
Un om de afaceri grec tinteste Romania pentru investitii in hoteluri de business

„Momentan analizam piata, dar intentionam sa investim in orase ca Timisoara, Cluj, Constanta, Brasov, poate si in Craiova, oras unde am auzit ca se va dezvolta mult industria auto”, a mai spus Palakidis, precizand ca pietele pe care le tinteste sunt cele in care potentialul turismului de afaceri este in crestere, el dorind sa deschida hoteluri de business in aceste orase.

Omul de afaceri nu are stabilit un buget de investitii, explicand ca volumul va depinde de pretul proprietatilor in momentul in care va demara procesul de achizitii.

„In prezent, preturile imobilelor din Romania sunt cele corecte, dupa ce anii trecuti erau exagerate, insa abia peste circa 10 luni acestea vor deveni atractive„, a adagat Palakidis.

De asemenea, acesta ar fi interesat si de deschiderea unei agentii de turism in Romania.

Apostolos Palakidis, impreuna cu fratele sau Konstantinos, detine in Alexandroupolis (estul Greciei) un hotel de 5 stele, Thraki Palace, unde in sezonul estival 2008 (iunie-septembrie) numarul turistilor romani a reprezentat un procent de 2% din total, iar in 2009 estimeaza o crestere a acestora pana la ponderea de 5%.

Gradul mediu de ocupare al hotelului in 2008 a fost de 70%, iar cifra de afaceri a fost de 4,1 milioane de euro. In sezonul de vara 2008, gradul de ocupare a fost de peste 90%.

Pentru anul acesta, in conditiile actuale economice se mizeaza pe stagnare sau o crestere usoara a cifrei de afaceri.

Hotelul Thraki Palace, cu o capacitate totala de 149 de camere, functioneaza tot timpul anului, iar iarna se axeaza cel mai mult pe partea de organizari de conferinte, detinand in acest sens 9 sali cu o capacitate de circa 2.000 de persoane.

Luna urmatoare acesta va incepe dezvoltarea unui centru spa, in cadrul hotelului, in urma unor investitii de circa 5,5 milioane de euro, care va avea o suprafata de 2.300 metri patrati, urmand ca apoi sa inceapa renovarea hotelului, care functioneaza din 2001.