- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Unde aleg românii să călătorească de Valentine’s și Dragobete. Topul țărilor în 2024

10 Feb, 10:19 • Bumbeneci Diana
Paris, Orașul Luminilor și Roma, Orașul Etern sunt în topul destinațiilor favorite de Valentine’s și Dragobete. Iată care sunt preferințele românilor în materie de călătorie în această perioadă.
Unde aleg românii să călătorească de Valentine’s și Dragobete. Topul țărilor în 2024

Unele anotimpuri sunt mai frumoase decât altele, iar românii au norocul să sărbătorească dragostea cu două ocazii diferite în februarie: atât Ziua Îndrăgostiților, cât și de Dragobete. Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech, a analizat unde călătoresc românii în sezonul iubirii și un lucru este sigur: aleg cele mai romantice destinații.

Topul țărilor în 2024 pentru Valentine’s și Dragobete

În acest an, românii care aleg să călătorească cu Kiwi.com se vor îndrepta către unele dintre cele mai populare destinații romantice pentru vacanța lor. Principalele orașe vizitate în perioada Valentine’s și Dragobete* includ Londra, Milano, Paris, Roma și Barcelona. În comparație cu anul anterior, Paris, cunoscut ca Orașul Luminilor, a revenit în topul primelor cinci destinații, în timp ce Veneția nu mai figurează printre primele 10, deoarece popularul Carnaval se încheie înainte de Ziua Îndrăgostiților.

Chiar și în alegerea destinațiilor care abundă în romantism, românii manifestă un interes crescut pentru locurile mai puțin convenționale, mai însorite și mai călduroase. Comparativ cu anul precedent, pentru călătoriile din jurul Valentine’s și Dragobete, creșterea cea mai semnificativă în căutări se înregistrează pentru Funchal (67%), Alicante (60%), Abu Dhabi (57%), Las Palmas (53%) și Malaga (46%).

Peste jumătate dintre români (57%) optează pentru city-break-uri de până la 3 zile pentru escapadele lor romantice, dar se observă și o creștere în ceea ce privește sejururile mai lungi de 4 până la 6 zile (23% dintre vacanțe), precum și cele de 7 la 10 zile (14%), în comparație cu anul precedent.

călătorie de Valentine’s și Dragobete
călătorie de Valentine’s și Dragobete

Pentru anul 2024, românii și-au organizat din timp escapadele romantice: media de timp pentru rezervări este de 46 de zile, iar peste jumătate dintre aceștia (52%) și-au rezervat călătoriile cu Kiwi.com cu 21 până la 60 de zile înainte de plecare, în timp ce 20% au făcut rezervări și mai devreme, achiziționând biletele cu 61 până la 121 de zile înainte de data plecării.

În medie, aceștia au plătit 120 de euro pentru bilete, iar 83% dintre români au optat pentru destinații europene, însă se observă o creștere în călătoriile către țări asiatice, unde 13% dintre românii care călătoresc cu Kiwi.com își vor petrece escapadele romantice.

Ai putea citi: Se dau 16.500 de lei GRATIS pentru români. Cum poți primi banii de la Guvern

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult