- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vanzari duble pentru vacantele in Egipt, in extra-sezon

17 Sep, 00:01 • cristina.mihai
Egiptul va fi principala destinatie calda pentru turistii romani in extra-sezon (octombrie 2008 - mai 2009), acestia fiind dispusi sa-si dubleze cheltuielile fata de anul trecut, pana la aproximativ 20 milioane euro, pentru a vizita aceasta tara, au spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii tur-operatorului Fly Nova.
Vanzari duble pentru vacantele in Egipt, in extra-sezon

Per total, cea mai cautata destinatie externa pentru turistii romani in aceasta iarna este Austria. Exista insa si romani care doresc sa schimbe vremea rece si zapada pe soare.

„In 2007, valoarea pachetelor pentru Egipt, cu plecare din Bucuresti, a fost de aproximativ 10 milioane de euro, iar anul acesta, doar pentru sezonul de iarna 2008-2009, estimam dublarea acestei valori”, a spus Raimondas Useckas, directorul executiv al tur-operatorului Fly Nova.

„Egiptul reprezinta intr-adevar destinatia calda numarul unu a iernii, insa pachetele catre aceasta tara se vand bine si in restul anului, dupa Grecia, Bulgaria si Turcia. Egiptul, alaturi de Tunisia si Spania, sunt urmatoarele destinatii in preferintele romanilor”, a spus Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Sunt 7 chartere saptamanale catre Egipt in aceasta toamna si iarna, ceea ce inseamna circa 4.000 de persoane transportate lunar, a precizat Badulescu.

De ce merg turistii romani in Egipt? „Este o destinatie relativ apropiata, cu tarife acceptabile pentru romani”, a mai spus Badulescu.

Circuitele pe Nil au devenit optiuni de vacanta pentru publicul roman prin puncte de atractie precum piramidele din Giza, lacul Nasser, Luxorul sau mormantul lui Tutankamon, conform lui Useckas. El estimeaza sa vanda 300 de pachete turistice pentru croaziere pe Nil in perioada octombrie 2008 – mai 2009.

Reprezentantii companiei Best Reisen apreciaza ca un procent de 8-10% dintre pachetele turistice vandute pentru destinatia Egipt vor fi pentru croaziere.

De asemenea, specialistii estimeaza ca in urmatorii 5 ani vor creste multe destinatii, care pana acum nu au fost promovate la nivel de masa in Romania, cum ar fi Republica Dominicana, Portugalia, Kenya sau Thailanda.

„Vor fi introduse chartere pe aceste destinatii indepartate si acest lucru va determina o crestere a pachetelor vandute; aici, insa este o chestiune de ani”, a explicat Traian Badulescu de la ANAT.