- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Veniturile din turism ale Eurolines au scazut cu 15%, la 6 luni

15 Jul, 16:20 • cristina.mihai
Grupul Eurolines a inregistrat in primele 6 luni o cifra de afaceri de peste 20 mil. lei (circa 4,75 mil. euro) din turism - autocar, bilete de avion si vanzare de pachete turistice - cu circa 15% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, au spus, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii companiei.
Veniturile din turism ale Eurolines au scazut cu 15%, la 6 luni

Pentru intreg anul 2009, compania se asteapta la venituri in scadere cu circa 20%, fata de anul trecut, pana la 40 mil. lei (9,5 mil. euro).

Eurolines a lansat si rute extraeuropene de transport cu autocarul spre Damasc (Siria), in urma cu o luna jumatate. Pana acum, compania a transportat pe aceasta destinatie circa 260 de pasageri, iar pana la finalul anului se asteapta sa transporte circa 1.200 de persoane.

O alta ruta recent inaugurata de companie este Turcia, unde in 3 luni a vandut circa 300 de bilete.

Cele mai solicitate destinatii de transport cu autocarul in cadrul comapaniei sunt Gremania, Belgia, Cehia, Olanda si Luxemburg, pentru rezervari bilete de avion destinatiile preferate sunt Spania si Italia, iar in cazul vanzarilor de pachete turistice cele mai cerute vacante sunt pentru litoralul romanesc si bulgaresc.

Firmele care alcatuiesc grupul Eurolines sunt Touring Europabus Romania (reteaua de vanzari, produse proprii si produse de la alti tour-operatori), Rombus Transport (flota de autocare), Nova Travel (tour-operator), Touring Rent Auto (rent a car), Intertouring GMBH (reteaua de agentii din Germania), Touring IT Logistics (dezvoltare softuri IT).