- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Wizz Air isi reduce cu 26% operatiunile de pe aeroportul Cluj

14 Apr, 18:07 • cristina.mihai
Wizz Air, cel mai mare operator low-cost din Europa Centrala si de Est, a anuntat ca isi va reduce cu 26% capacitatea de transport de pe aeroportul Cluj-Napoca.
Wizz Air isi reduce cu 26% operatiunile de pe aeroportul Cluj

Conducerea aeroportului a anuntat introducerea a trei noi taxe, ceea ce ar dubla valoarea totala a taxelor platite de companie, a spus Attila Dankovics, directorul de marketing, vanzari si comunicare al Wizz Air.

Discutiile cu aeroportul in ceea ce priveste noile taxe au inceput in urma cu aproximativ doua saptamani, iar Wizz Air spune ca a punctat clar faptul ca noile conditii vor determina reducerea operatiunilor din Cluj-Napoca.

Astfel, in urma deciziei anuntate, compania aeriana isi transfera 26% din operatiuni pe aeroportul din Targu-Mures. Practic, Wizz Air va muta una dintre cele trei aeronave de la baza din Cluj-Napoca pe aeroportul din Targu-Mures, unde va devansa deschiderea bazei operationale cu o luna si jumatate.

Compania a anulat zborurile din Cluj-Napoca spre Dortmund, Roma si Dusseldorf si a redus frecventa saptamanala a zborurilor spre Milano cu o cursa, iar pe destinatia Londra cu trei curse, care se vor muta din 5 mai pe aeroportul din Targu-Mures.

Attila Dankovics spune ca mutarea operatiunilor nu va afecta negativ numarul total de pasageri pe care compania intentioneaza sa-i transporte in 2011, din si spre Romania. Wizz Air isi mentine tinta de crestere de 20% stabilita pentru 2011.

Legat de o posibila renuntare completa la operatiunile din Cluj, Dankovics a spus ca aceasta depinde de cum vor decurge viitoarele discutii cu oficialii aeroportului.

Wizz Air acopera mai mult de jumatate din numarul total al pasagerilor care pleaca de pe aeroportul Cluj-Napoca.