- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

7 zile până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Casa Regală a planificat activitățile din ultima săptămână

12 Sep, 05:40 • Bumbeneci Diana
7 zile până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Casa Regală a planificat activitățile din ultima săptămână

Mai sunt 7 zile până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Așa cum prevede tradiția, urmează o serie de activități extrem de importante pentru Casa Regală, toate organizate până la ziua „Z” pentru suverană, înmormântarea fiind stabilită pe 19 septembrie.

Programul pe zile, până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Astăzi, 12 septembrie, noul rege ales, Charles, dar și Regina Consoartă se vor prezenta la Westminster Hall, acolo unde membrii Camerelor Comunelor și Lorzilor vor veni pentru a prezenta condoleanțe. Ulterior, regii vor merge la Edinburgh, la Palatul Holyroodhouse, urmând ca regele să se roage pentru Elisabeta a II-a la Catedrala St. Giles. Tot astăzi este programată o nouă audiență cu primul ministru și cu președintele parlamentului din Scoția. Spre seară va fi organizată o procesiune în curtea palatului din Holyroodhouse, iar sicriul va porni către Catedrala St Giles. Membrii familiei, precum și alte persoane apropiate vor participa la priveghi.

În a doua zi a săptămânii, marți, 13 septembrie, Prințesa Anne va merge la Londra, timp în care sicriul mamei sale va fi transportat în același loc, urmând a fi depus la Palatul Buckingham. La Palat se vor prezenta și Charles al III-lea, precum și Camilla, urmând să plece ulterior la Belfast, pentru a lua parte la o expoziție organizată în memoria Reginei Elisabeta a II-a. Până la întoarcerea la Londra, cuplul regal va lua parte la întruniri politice și religioase.

La jumătatea săptămânii, miercuri, 14 septembrie, la Londra va fi organizat cel mai mare ceremonial de până acum. Sicriul ce poartă trupul neînsuflețit al reginei va fi dus în centrul Londrei, iar mai apoi va fi depus la Westminster Hall. Timp de patru zile, oamenii pot merge în pelerinaj cu jerbe de flori, lumânări și coroane.

Procesiune ava fi la Queen’s Gardens, Mall, Horse Guards și Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square și New Palace Yard. La Westminster Hall va fi organizată o slujbă, ținută de arhiepiscopul de Canterbury.

Următoarea zi, pe 15 septembrie, se continuă pelerinajul, iar vineri, pe 16 septembrie, Charles al III-lea are programată o vizită în Țara Galiilor. Pe 17 septembrie continuă primirea condoleanțelor la Londra, iar duminică, 18 septembrie, sosesc toți membrii familiilor regale de peste graniță, pentru a se pregăti împreună pentru ziua de luni.

Numită și „ziua Z” pentru Regina Elisabeta a II-a, luni, 19 septembrie, vine cu marele și tristul final pentru Casa Regală.  Slujba de înmormântare a Reginei va fi organizată la Westminster Abbey. Sicriul ei va fi dus într-o procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey. Trupul neînsuflețit al Reginei va fi purtat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. Mai apoi, la Palatul Windsor va avea loc slujba finală de înmormântare, Elisabeta a II-a găsindu-și odihna veșnică la capela memorială a Regelui George al VI-lea de la capela Sf. George. Ultima slujbă va fi una privată, la care participă doar familia britanică, precum și alte familii regale.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult