- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Autoritatile americane cer ajutorul NASA in investigatia accelerarii involuntare a masinilor Toyota

31 Mar, 09:16 • Redactia DailyBusiness
Autoritatile SUA pentru siguranta traficului au cerut ajutorul specialistilor agentiei spatiale americane (NASA) pentru a analiza daca sistemul electronic de acceleratie al masinilor Toyota este cauza accelerarii involuntare a acestora, a anuntat secretarul de stat pentru Transporturi, Ray LaHood.
Autoritatile americane cer ajutorul NASA in investigatia accelerarii involuntare a masinilor Toyota

Separat de investigatia NASA, experti ai Academiei Nationale de Stiinte vor conduce un studiu, la nivelul intregii industrii auto, privind acceleratia involuntara, scrie Mediafax.

„Suntem decisi sa clarificam problema acceleratiei involuntare”,
a spus el.

Investigatia autoritatii americane pntru siguranta traficului, referitoare la acceleratia masinilor Toyota, a inceput dupa ce producatorul auto nipon a anuntat rechemarea a 8,5 milioane de autovehicule in ultimele sase luni din aceasta cauza.

Noua specialisti ai NASA vor contribui cu expertize in domeniile electronic, interferenta electromagnetica, integritate software si rezolvarea unor probleme complexe, potrivit oficialilor Departamentului Transporturilor.

Toyota a cerut, de asemenea, revizia sistemului de acceleratie de catre o companie independenta de consultanta in inginerie, Exponent, iar rezultatele preliminare nu au evidentiat probleme, a anuntat grupul nipon.