AUTO

Autostrada Pitesti-Sibiu poate fi realizata in doua etape, mai intai ca drum expres pana in 2018

09 octombrie 2014, ora 17:47 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
autos.jpg
Tronsonul de autostrada dintre Pitesti si Sibiu ar putea fi realizat in doua etape, in prima etapa ca drum expres cu termen de deschidere in anul 2018, a afirmat joi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, dupa discutiile purtate de autoritatile din Arges si reprezentantii administratiei si sindicatelor de la Dacia.

"Am discutat si a ramas ca AECOM (consultantul statului la realizarea Master-Planului de Transport — n.r.) sa accepte ca Pitesti-Sibiu sa fie trecuta in master-plan si in planul operational, dupa aceea, ca autostrada, in doua etape. Faza intai, sa spunem, daca nu or sa fie alte conditii, drum expres, faza a doua autostrada. Dar in faza intai exproprierile se fac in regim de autostrada, deci vom construi un spatiu pentru autostrada, studiu de fezabilitate si proiectare se face pentru autostrada. La nivelul circulatiei de acum, cativa ani ne-ar satisface, ne-ar rezolva problema de acum, iar ea, fiind trecuta a autostrada, in etapa a doua se transforma in autostrada", a declarat Rus la Pitesti, in cadrul unei conferinte de presa.

El a estimat ca la finalul anului 2018 s-ar putea circula intre Pitesti si Sibiu pe un drum expres, lucrarile urmand sa fie finalizate pana in 2020. "Daca vom fi extrem de bine organizati, cred ca 2020 este o data fezabila. In 2018, la final, am putea sa avem partial finalizat. Am putea avea in 2018 o legatura transcarpatica adevarata, Pitesti-Sibiu", a afirmat ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

Citeste si: Autostrazile lui Sova care se transforma in drumuri expres

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 06:54
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter