- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Mitsubishi ar putea produce automobile in Romania

06 Mar, 15:01 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de automobile Mitsubishi este interesat de o investitie in Romania, anunta un comunicat al Guvernului, dat publicitatii joi.
Mitsubishi ar putea produce automobile in Romania

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit joi, la Palatul Victoria, cu o delegatie a producatorului japonez de autovehicule.

Prim-ministrul i-a informat pe reprezentantii firmei japoneze ca dezvoltarea industriei auto, atat din punct de vedere al productiei propriu-zise, cat si al productiei de subansamblelor si componentelor, este prioritara pentru autoritatile romanesti, se spune in comunicat.

Premierul Tariceanu a invitat producatorul japonez de automobile Mitsubishi sa analizeze posibilitatea de a deschide o unitate de productie in Romania, compania fiind interesata de o eventuala investitie.

Seful Executivului a prezentat experienta producatorului francez Renault, care a preluat uzinele Dacia si a amintit faptul ca un al doilea producator, compania Ford, va finaliza in curand preluarea uzinelor Daewoo de la Craiova, se mai spune in comunicatul Executivului.