- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Africa Israel vrea sa listeze Afi Europe la bursa pentru a finanta proiectul birourilor Cotroceni Park

21 Sep, 13:52 • Redactia DailyBusiness
Africa Israel vrea sa stranga 130 mil. euro prin listarea la Bursa din Varsovia a Afi Europe, proprietarul mall-ului Cotroceni Park din Bucuresti, pentru a finanta, printre altele, proiectul cladirilor de birouri adiacente centrului comercial din Capitala Romaniei.
Africa Israel vrea sa listeze Afi Europe la bursa pentru a finanta proiectul birourilor Cotroceni Park

Compania intentioneaza sa lanseze oferta publica initiala (IPO) de listare la bursa poloneza in noiembrie,dupa ce initial va derula un „road show” pentru a atrage investitori. Daca va fi subevaluata, oferta va fi amanata pana in 2011, scrie publicatia Hareetz.

Banii stransi in urma IPO-ului vor fi utilizati pentru initierea si dezvoltarea de proiecte pe terenurile proprii ale companiei.

Printre aceste proiecte se numara constructia cladirilor de birouri adiacente mall-ului Cotroceni Park din Bucuresti, a doua faza a proiectului imobiliar Classic 7 din Praga, faze aditionale la proiectul Airport City din Belgrad.

De asemenea, compania are in vedere achizitia de terenuri pentru ridicarea unui mall si a unui proiect de birouri in Sofia.

Mall-ul Afi Palace Cotroceni a fost inaugurat in toamna anului trecut. Pe langa mall, proiectul mai cuprinde 4 cladiri de birouri si un hotel de 5 stele. Investitia totala este estimata la 300 mil. euro.