- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

6 din 10 tineri care studiaza in strainatate vor sa se intoarca in Romania

07 Mar, 15:22 • Redactia DailyBusiness
Mai bine de 60% dintre tinerii romani care pleaca sa studieze in strainatate planuiesc sa se intoarca in tara dupa terminarea studiilor, potrivit unui sondaj realizat la cel mai recent Targ de Universitati Internationale (RIUF), organizat de Educativa.
6 din 10 tineri care studiaza in strainatate vor sa se intoarca in Romania

Tinerii care vor sa studieze in strainatate prefera facultatile cu profil economic in proportie de 24%, pe cele de comunicare 19%, iar pe cele de inginerie 14%. 10% dintre tineri isi doresc sa urmeze o facultate de drept, iar 9% vor sa devina arhitecti.

Cei mai multi tineri isi doresc sa studieze in Marea Britanie, pentru prestigiul institutiilor din aceasta tara, si in Danemarca pentru lipsa taxelor de scolarizare.

Pentru finantarea studiilor 60% dintre participantii la ultima editie RIUF spuneau ca se bazeaza pe fonduri proprii, si doar 33% se gandeau sa se angajeze part-time pentru a suporta costurile de scolarizare.

Un motiv pentru care tinerii se intorc in tara poate fi reprezentat de bursele de studiu – multe dintre acestea fiind acordate cu conditia ca beneficiarul sa revina in Romania la finalul studiilor.

Romanian International University Fair va avea loc intre 12 si 13 martie la Bucuresti, pe 15 martie la Timisoara si pe 17 martie le Iasi.

Educativa este un grup de companii si organizatii non-guvernamentale ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala.