- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Cum iti mentii business-ul in top cu angajati mai putini

18 Feb, 16:59 • Redactia DailyBusiness
Pentru a mentine eficienta ridicata dupa ce o parte din angajati au fost concediati, una din solutii este restructurarea fiselor de post prin adaugarea de sarcini de natura similara sau prin transferarea catre angajati a unor sarcini specifice managementului, potrivit reprezentantilor firmei de HR Human Value International.
Cum iti mentii business-ul in top cu angajati mai putini

Desi disponibilizarea este ultima si cea mai putin indicata masura de reducere a costurilor de personal, alaturi de micsorarea salariilor – solutia cea mai putin agreata de personalul unei companii – multi dintre angajatorii romani s-au vazut nevoiti sa o aplice, pe fondul instabilitatii economice tot mai crescute.

Insa pentru a-si asigura pozitia pe piata si eficientizarea activitatilor cu un numar de angajati considerabil scazut, companiile pot aplica o serie de masuri care sa atenueze efectele crizei.

Prin schimbarea fisei de post „pe orizontala”, angajatii preiau activitatile colegilor disponibilizati, pe care le impart cu superiorii lor.

Daca se alege varianta transferarii sarcinilor „pe verticala”, angajatii vor prelua direct o parte din activitatile prestate in mod normal de managerii lor.

Restructurarea organizationala este o alta metoda de eficientizare, care consta in pastrarea activitatilor primordiale ale companiei si externalizarea celor periferice.