CARIERE

Studiu: Deficitul de personal calificat intarzie angajarile

07 septembrie 2011, ora 11:11 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Deficitul de personal de inalta calificare se va mentine in perioada urmatoare, angajatorii preferand sa amane recrutarile decat sa angajeze persoane nepotrivite, se arata intr-un studiu trimestrial privind tendintele in domeniul recrutarii, realizat de compania Trenkwalder.

"Deficitul de personal calificat are doua cauze: in primul rand, candidatii intr-adevar bine pregatiti sunt rari si pe de alta parte, nici companiile nu mai angajeaza pe oricine, ci prefera sa tina posturi descoperite decat sa aduca in organizatie personal nepotrivit", a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder (foto).

Veniturile Trenkwalder pe segmentul de recrutare au crescut in primele sase luni ale anului cu 131,5%. Reprezentantii companiei estimeaza o evolutie cel putin similara in cea de-a doua jumatate a anului.

"Dupa perioada de vara, toamna vine cu o cerere in crestere pe segmentul de recrutare", a precizat Bogdan Florea.Recrutarile vizeaza preponderent domeniul IT, unde sunt cautati programatori pe diverse platforme. De asemenea, domeniul bancar recruteaza masiv: de la reprezentanti de vanzari pana la directori de sucursale si de regionale, in timp ce in retail cei mai cautati pentru recrutare sunt candidatii pentru pozitii de director de magazin.

Angajatorii din domeniul productiei auto cauta, de asemenea, directori de productie, directori de achizitii, directori financiar-contabili etc.

Ofertele salariale pentru aceste pozitii au revenit practic la nivelurile de dinainte de recesiune pe fondul nevoii angajatorilor de a lucra cu specialisti bine pregatiti si cu experienta.

"Diferenta de oferta salariala (salariu plus bonusuri) pentru un candidat cu referinte excelente si unul mediu poate fi de aproape simplu la dublu, insa castigul pentru companie poate fi inzecit", a explicat directorul Trenkwalder.

Astfel, cele mai mari valori medii ale ofertelor salariale sunt de 1.500 - 2.000 de euro, net, in domeniile IT (senior in programare) si bancar (calificarile mentionate anterior), insa pot depasi si aceste niveluri in cazul candidatilor cu referinte excelente. De exemplu, ofertele pentru atragerea personalului de calitate sunt in medie cu 30% peste salariul curent, cu varfuri de 50% in cazurile speciale.

"Odata cu iesirea din recesiune si cu relansarea multor afaceri, companiile, in special cele mari, au reinceput sa investeasca in crestere si in oameni. Batalia se va da in continuare pe oameni mai bine pregatiti, care sunt mai eficienti si pot genera o profitabilitate mai mare companiilor angajatoare", a spus Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

Compania cu sediul central in Sibiu a inregistrat in primele sase luni ale anului venituri totale de aproape 11 milioane de euro, cu 30,7% mai mult decat in aceeasi perioada din 2010.

Trenkwalder este una dintre principalele companii de recrutare, selectie si plasare de personal, avand 9 filiale in Sibiu, Bucuresti, Pitesti, Oradea, Timisoara, Cluj, Iasi, Arad, Brasov.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 20:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter