- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Actionarii FP au aprobat contractul cu Franklin Templeton si l-au mandatat pe Jiru sa-l semneze

10 Feb, 16:37 • Redactia DailyBusiness
Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat miercuri forma finala a contractului de administrare cu Franklin Templeton Investment Management si l-au mandat pe presedintele Comisiei de Selectie, Enache Jiru, sa semneze contractul cu firma britanica, potrivit Mediafax.
Actionarii FP au aprobat contractul cu Franklin Templeton si l-au mandatat pe Jiru sa-l semneze

Guvernul i-a mandatat la finele lunii ianuarie pe reprezentantii statului la Fondul Proprietatea sa imputerniceasca la urmatoarea AGA persoanele care vor semna forma finala a contractului cu Franklin Templeton Investments pentru administrarea Fondului. La acea data, ministrul Finantelor arata ca actionarii il vor mandata pentru semnarea contractului pe presedintele Comisiei de selectie a administratorului.

Compania Franklin Templeton Investments management (Londra) a castigat licitatia pentru administrarea Fondului Proprietatea la inceputul lunii iunie, avand o oferta mai buna decat a concurentului din etapa finala, Morgan Stanley Investment Management. Compania americana a prelungit cu sase luni, pana pe 9 iunie 2010, valabilitatea ofertei finale pentru administrarea FP, care expira la 6 decembrie.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. Obiectivul fondului este obtinerea de profit pentru actionarii sai, prin administrarea judicioasa de active. Fondul Proprietatea are in portofoliu 88 de societati comerciale. Actionarii Fondului sunt Ministerul Finantelor, cu 59,83% din capitalul social, 75 de persoane juridice – 9,86% si 3.123 de persoane fizice – 30,3%.