- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Aero Vodochody Cehia a depus oferta finala pentru privatizarea IAR Ghimbav

05 Dec, 12:09 • Redactia DailyBusiness
Aero Vodochody Cehia a depus marti, 2 decembrie 2008, la sediul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) oferta finala imbunatatita si irevocabila pentru preluarea pachetului de actiuni detinut de stat la IAR Ghimbav, a anuntat vineri AVAS.
Aero Vodochody Cehia a depus oferta finala pentru privatizarea IAR Ghimbav

La 16 decembrie 2008 expira valabilitatea ofertei AVAS de vanzare a pachetului de 64,89% din actiunile societatii IAR Ghimbav.

In perioada urmatoare, in urma analizei ofertei finale, AVAS va hotari cu privire la incheierea unui contract de vanzare-cumparare de actiuni.

La 15 septembrie 2008, AVAS a inregistrat doua oferte pentru preluarea IAR Ghimbav.

Ambele companii isi aratasera interesul pentru preluarea producatorului de avioane si prin transmiterea de scrisori de interes, urmate de realizarea propriului audit asupra societatii.

Cel de-al doilea ofertant, respectiv Marcovici Capital Ltd Israel, a fost exclus de la procesul de privatizare deoarece documentele de participare nu au indeplinit conditiile impuse prin dosarul de prezentare.

IAR Ghimbav este o societate deschisa ale carei actiuni sunt tranzactionate pe piata de capital. AVAS detine un pachet de 64,89% din actiunile societatii. Obiectul de activitate al companiei brasovene il reprezinta constructia si reparatia de aeronave.

Resurse suplimentare

Aero Vodochody analizeaza implicarea in privatizarea Avioane Craiova

AVAS continua negocierile cu Aero Vodochody pentru privatizarea IAR Ghimbav