- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Agricola Bacau a investit 100.000 euro in lansarea Puiului Antistres

14 Apr, 13:48 • Redactia DailyBusiness
Agricola Bacau a lansat pe piata romaneasca de carne de pui un nou produs, Puiul Antistres, gata igienizat si asezat intr-o tavita in care se gateste, putand fi bagat direct la cuptor, dupa o investitie de aproximativ 100.000 euro, a anuntat, miercuri, compania.
Agricola Bacau a investit 100.000 euro in lansarea Puiului Antistres

„Dupa lansarea „Puiului Familist”, Agricola Bacau a identificat o nevoie a consumatorilor din mediul urban, persoane active, pentru care timpul liber este extrem de pretios. Estimam ca lansarea acestui nou produs va contribui la cresterea vanzarilor sortimentelor de carcasa de pui ambalata in tavita cu 15%„, a declarat Tatiana Cimpoesu, vicepresedinte Agricola Bacau.

Decizia lansarii Puiului Antistres a fost luata in urma unei cercetari de piata realizata de Agricola Bacau in randul consumatorilor. Astfel, rezultatele arata ca 62% dintre consumatori ar prefera sa nu curete, sa nu spele si sa nu transeze carnea, in timp ce 73% au declarat ca etapa de curatare a vasului in care au pregatit mancarea este cea mai strensanta parte a gatitului, potrivit companiei.

„Agricola Bacau si-a propus pentru anul in curs majorarea vanzarilor de carne de pasare derulate prin intermediul retelelor de supermarketuri, hypermarketuri, cash&carry si discounteri, la 53% din total, de la 42% in 2009”, a precizat Tatiana Cimpoesu.

Noul produs este disponibil in retelele de tip supermarket si hypermarket, dar si reteaua de magazine proprii a Agricola Bacau, la pretul recomandat de 11,99 lei pe kg.

Agricola Bacau este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie. Totodata, grupul mai produce preparate si specialitati din carne fierte afumate, salamuri crude uscate, semipreparate si produse pre-gatite din carne si vegetale, oua si praf de oua.

In anul 2009 Agricola Bacau a inregistrat o crestere cantitativa a vanzarilor de carne de pui de 23%, fata de anul anterior si o crestere valorica de 30%.

Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat, in primul trimestru din 2010, o cifra de afaceri estimata la peste 83 mil. lei, cu 5,1% mai mult fata de nivelul din aceeasi perioada a anului anterior.

Din grupul de firme Agricola Bacau fac parte urmatoarele companii: Agricola International, Salbac, Europrod, Avicola Lumina – Constanta, Suinprod Siret, Comcereal, G-A Nutritie Animala, Aicbac si Agricontruct.