- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Americanii de la Heaven Hill Distilleries intra in Romania prin grupul Prodal

23 Mar, 12:40 • Redactia DailyBusiness
Heaven Hill Distilleries, cel mai mare producator si distribuitor independent de bauturi spirtoase din SUA, intra in acest an pe piata romaneasca prin intermediul grupului Prodal, a anuntat marti importatorul roman de bauturi alcoolice.
Americanii de la Heaven Hill Distilleries intra in Romania prin grupul Prodal

Prin divizia sa de bauturi de import, grupul Prodal va introduce si comercializa branduri internationale apartinand companiei americane, incepand cu Evan Williams Kentucky Straight Bourbon Whiskey.

Heaven Hill Distilleries a fost infiintata in 1934 in Kentucky (SUA), statul american din care provine circa 95% din productia mondiala de Bourbon Whiskey.

Bourbon este un tip de whiskey traditional american, avand porumbul ca materie prima de baza. In 1964, Bourbon Whiskey a fost recunoscut oficial de catre Congresul American drept „produs caracteristic/ propriu Statelor Unite”.

Heaven Hill a ramas o firma de familie, fiind in prezent cea mai mare companie americana independenta producatoare si distribuitoare de bauturi spirtoase.

Heaven Hill detine cel de-al doilea stoc ca marime – la nivel mondial – de Bourbon Whiskey invechit: peste 800.000 de butoaie, ceea ce ar acoperi circa 19% din consumul viitor pe aceasta categorie.

In paralel cu extinderea sa pe piata SUA, Heaven Hill si-a dezvoltat businessul si pe celelalte continente, brandurile sale fiind comercializate in peste 40 de tari din Europa, Asia, America de Sud, America Centrala si Australia.

Intre brandurile de top din portofoliul de produse al companiei Heaven Hill se afla Evan Williams, un Bourbon Whiskey a carui istorie incepe in secolul al XVIII- lea. Ca volum de vanzari pe categoria sa, Evan Williams Bourbon Whiskey se afla in prezent pe locul al doilea atat in SUA, cat si la nivel mondial.

Evan Williams va fi primul brand cu care Heaven Hill Distilleries va intra pe piata romaneasca, prin intermediul grupului Prodal.

Grupul Prodal va lansa pe piata romaneasca si alte produse din portofoliul companiei americane, pentru a acoperi si alte segmente de piata. Heaven Hill Old Style Bourbon va fi urmatorul.

Pe segmentul in crestere al whiskey-urilor americane, grupul Prodal va introduce in curand si Elijah Craig 12-year-old Small Batch Bourbon si Evan Williams Single Barrel Vintage Bourbon precum si Heaven Hill Old Style Bourbon.

Compania Prodal `94, detinuta de actionari romani, face parte din grupul Prodal, unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de bauturi alcoolice din Romania si din regiune. Prodal detine doua branduri lidere de piata pe categoriile lor – Vodca Stalinskaya (37% cota de piata din valoare) si, respectiv, Wembley Dry Gin (47% cota de piata din valoare), conform studiilor realizate de ACNieslen.