COMPANII, BURSE

Antibiotice Iasi: De la primele 400 de grame de penicilina in 1955, la exporturi in 70 de tari

02 septembrie 2014, ora 12:39 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
g_328.jpg
Una dintre cele mai prolifice si mai apreciate intreprinderi iesene pe plan national si international este fabrica de medicamente Antibiotice. In aproape 60 de ani de la infiintare, fabrica de antibiotice a devenit un adevarat brand pe piata farmaceutica locala, dar si internationala.

Fiind principalul producator de medicamente generice antiinfectioase din Romania si lider mondial in productia de nistatina, ca substanta activa, in prezent fabrica de medicamente din Iasi ocupa locul 5 in topul companiilor producatoare de medicamente generice si OTC-uri (medicamente care se elibereaza fara prescriptie medicala Ś n.r.) din Romania.á

Portofoliul complex de peste 140 de produse, din 13 clase terapeutice, face din Antibiotice SA cea mai dinamica firma de export din domeniul medicamentelor, cu 120 de parteneriate strategice in peste 70 de tari ale lumii.

In anul 1955, la Iasi, se punea piatra de temelie a industriei de antibiotice din Romania. áAici, in fosta fabrica Chimica nr. 2, actuala Antibiotice, se producea, pentru prima data in Romania si in Europa de sud-est, penicilina.

Daca prima sarja de penicilina a insemnat obtinerea a 400 de grame de produs, ulterior, odata cu eficientizarea tehnologica si modernizarea, cantitatea de penicilina obtinuta dintr-o singura sarja a ajuns la 1.400 de kilograme.Dezvoltarea fabricii s-a facut rapid, Antibiotice devenind in scurta vreme o marca de referinta in industria farmaceutica din tara si de peste hotare. in anii '70-'80, la Antibiotice se fabricau zeci de produse farmaceutice, unele dintre ele fiind componenta de baza (substanta activa) pentru medicamente produse in zeci de state ale lumii.

Dupa anii '90, odata cu un amplu proces investitional in retehnologizare si implementarea noilor reguli de calitate specifice industriei farmaceutice europene, Antibiotice a devenit un important producator de medicamente antiinfectioase, cu un portofoliu extins de clase terapeutice, dar si un exportator de referinta in industria farmaceutica.

Acest fapt, alaturi de pozitia de lider detinuta pe segmentul produselor topice, precum si parteneriatele cu Ministerul Sanatatii in programe nationale de sanatate au facut ca medicamentele de la Antibiotice sa fie prezente in orice spital din Romania.

Antibiotice are cea mai complexa structura de fabricatie din tara, cu opt fluxuri de productie separate, pe care se produc atat substante active (prin procesul de biosinteza Ś nistatina), cat si medicamente in forma finita (de uz uman si veterinar).

In cei aproape 60 de ani de activitate, la Antibiotice s-au produs intre altele trei miliarde de capsule, peste patru miliarde de comprimate, 600 de milioane de tuburi (unguente, creme, geluri), trei miliarde de supozitoare.

Pentru a oferi milioanelor de pacienti romani si din alte tari ale lumii alternative noi si accesibile la insanatosire, Antibiotice a dezvoltat clase terapeutice adresate afectiunilor cardiovasculare, oncologice, sistemului nervos central, dermatologic, tract digestiv si metabolism etc. dovedind ca un medicament valoros nu este neaparat unul scump, ci unul pe care oamenii si-l pot permite, in conditii de eficacitate, calitate si siguranta dovedite.

Unul din trei pacienti romani este tratat cu medicamente antiinfectioase marca Antibiotice, scrie Agerpres.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 10 Iulie 2020, 02:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter