COMPANII, AUTO

Cel mai mare producator de baterii auto din Romania, preluat de o firma sud-africana

15 martie 2012, ora 11:12 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rombat.jpg
Firma sud-africana Metair International Holding Cooperatief a preluat pachetul majoritar de actiuni al Rombat Bistrita printr-o tranzactie de 43 milioane euro,

Tranzactia este una dintre cele mai mari inregistrate vreodata in sectorul automotive din Romania.

PwC Romania si firma sa corespondenta de avocatura in Romania, D&B David si Baias, au furnizat consultanta financiara, fiscala si juridica firmei sud-africane. Metair International a fost consultata in aceasta tranzactie si de firma de avocatura sud-africana Tabacks.

Rombat este unul dintre cei mai mari producatori de baterii auto din Europa Centrala si de Est, cu o cota de piata semnificativa atat in Romania, cat si la export, cu perspective de dezvoltare in linie cu evolutia generala a sectorului auto din Romania care a crescut constant in ultimii ani pe fondul sporirii exporturilor.In acelasi timp, Metair este o firma sud-africana care detine participatii in mai multe companii din sectorul automotive.

"Metair este principalul producator de baterii auto din Africa de Sud si este angajat intr-un program de dezvoltare a bateriilor de 'noua generatie'. Metair coopereaza de ceva vreme cu Rombat", a declarat Sorin David, partener senior, D&B David si Baias, unul dintre coordonatorii echipei de consultanti implicati in tranzactie.

Reteaua PwC este prezenta in 158 de tari cu aproape 169.000 de specialisti care ofera servicii de audit, consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 09 Martie 2021, 12:36
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter