- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Concorde Gruppe vrea sa construiasca o fabrica de reciclare a gunoiului menajer in Romania cu 77 mil. $

11 Aug, 13:34 • cristina.mihai
Grupul Concorde vrea sa construiasca o fabrica de reciclare a gunoiului menajer in Romania cu 77 milioane de dolari, a spus Alex Taranu, presedintele companiei, pentru DailyBusiness.ro.
Concorde Gruppe vrea sa construiasca o fabrica de reciclare a gunoiului menajer in Romania cu 77 mil. $

Investitia in fabrica din Romania va fi acoperita in proprietie de 55% de fonduri de investitii institutionale, 10% de investitori straini privati, 25% de Concorde si restul de 10% este pastrat pentru actionari locali.

Constructia fabricii ar putea demara in primavara anului viitor, compania negociind in prezent achizitia unui teren in zona de sud a Bucurestiului. Bugetul alocat de companiei achizitiei terenului este de circa 2,5 mil. dolari.

Fabrica de gunoi va produce energie electrica din gaze sintetice si aburi.

Grupul Concorde a mai strans anul acesta inca 50 de milioane de euro de la investitori pentru a construi primul centru de cercetare si tratament prin celule stem din Romania.

Astfel, in comuna Adunatii Copaceni va fi construit un centru de cercetare cu o suprafata de peste 18.000 metri patrati si facilitati de tratament de peste 42.000 metri patrati. Centrul va fi administrat si operat de Healthcare of Today prin intermediul grupului SK3.

Concorde Gruppe este o companie de tip holding care opereaza prin patru subsidiare, respectiv Groupe Concorde Developments, cu activitati in domeniul imobiliar, Concordia Asset Management, Concorde Capital, firma de investment banking si consiliere, si Concorde New Energy, care dezvolta energie ecologica.

Compania Healthcare of Today, infiintata in 2008, activeaza in domenii precum distributia de echipamente medicale, facilitati pentru ingrijirea batranilor, consultanta in domeniul sanatatii, asigurari si biotehnologie.