COMPANII

Daciana Sarbu se ia de ministrii lui Ponta pe tema Rosia Montana

24 mai 2013, ora 14:03   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
dacianasarbu.jpg
EuroparlamentarulPSDDaciana Sarbu (foto) a adresat o scrisoare deschisa ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice,Rovana Plumb, in care formuleaza o serie de intrebari referitoare la procedura de evaluare a proiectului de laRosia Montana.

"Dat fiind ca, de la inceputul anului, nu au aparut informatii publice referitoare la intentiile guvernului privind Rosia Montana, as dori sa aflu in ce mod urmariti aceste obiective in procesul de evaluare a proiectului de la Rosia Montana, in calitatea dvs de ministru al Mediului", se arata in scrisoarea europarlamentarului PSD, citata de ziare.com.

Acesta explica faptul ca articolul 14 al Directivei EC 2006/21 obliga autoritatile competente sa solicite garantii financiare pentru a acoperi costurile dispozitiilor referitoare la post-inchidere si ale reabilitarii amplasamentului.

"Autoritatile competente au obligatia de a crea proceduri pentru a stabili astfel de garantii financiare. Puteti confirma daca astfel de proceduri se afla in lucru si puteti explica in ce mod ele ar trebui puse in practica, in cazul proiectului propus de la Rosia Montana? Puteti explica in ce mod garantia financiara luata in discutie pentru acest proiect este in conformitate cu paragrafele 2 si 3 din Articolul 14, care se refera la viitoarea folosire a amplasamentului reabilitat si la costurile acestei reabilitari?", o intreaba europarlamentarul PSD pe Rovana Plumb.Eurodeputatul PSD aminteste ca, in prezent, forurile europene se afla in plin proces de revizuire a unor elemente de legislatie direct legate de domeniul acestui proiect.

De altfel, Daciana Sarbua facut luni apel catre Comisia Europeana sa reanalizeze solicitarea Parlamentului European (PE) de interzicere a cianurilor in minerit in cadrul schimbarilor legislative in curs din acest domeniu.

"Sunt unul dintre autorii rezolutiei care solicita interzicerea cianurilor in minerit, adoptata cu o majoritate zdrobitoare in Parlamentul European. Am insistat si in alte declaratii scrise, solicitari sau scrisori pe aceeasi tema, insa Comisia a afirmat ca nu intentioneaza sa dea curs acestei propuneri",a spus Daciana Sarbu, la Strasbourg, in cadrul procedurii discursurilor de un minut, in plenul Parlamentului European.

Citeste si
Protest la Parlament impotriva "legii exproprierii nationale"
Rosia Montana, unda verde? Guvernul infiinteaza o firma special pentru proiect
Peisaj pestrit in Rosia Montana: Jeep-uri, corturi, paragina si case de 200.000 euro (Foto-Reportaj)
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
vladi a spus:
24/05/2013 14:51
dansa spune ca e la curent cu legislatia europeana insa ignora faptul ca mineritul cu cianuri e permis de legislatie, e considerata cea mai sigura metoda de specialisti si se practica in tari ca Finlanda sau Suedia. la fel, ignora faptul ca garantia financiara a fost deja alocata. mi se pare ca vorbeste doar ca sa fie auzita vorbind
 
horia a spus:
24/05/2013 17:46
adevarul este ca ar fi cazul ca cei de la Ministerul Mediului sa dea un raspuns, mai ales ca normele europene sunt extrem de clare si proiectul e facut conform normelor! sa se porneasca odata!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 04 Iulie 2022, 08:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter