- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Finantari de 100 mil. euro pentru proiecte de energie regenerabila, disponibile din ianuarie

11 Dec, 15:17 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Economiei va primi din nou, de la 4 ianuarie, proiecte de investitii in productia de energie din surse regenerabile, sumele alocate, atat din fonduri UE, cat si de la bugetul de stat, fiind de 100 milioane de euro, a declarat, vineri, un reprezentant al institutiei.
Finantari de 100 mil. euro pentru proiecte de energie regenerabila, disponibile din ianuarie

„In ianuarie 2010 vom redeschide acest proces, cu un buget alocat de 100 milioane de euro. Nu se finanteaza echipamentele second-hand”, a declarat Cristian Georgescu, director in Ministerul Economiei, citat de Mediafax.

Companiile interesate vor avea la dispozitie 4 luni pentru a depune cererile de cofinantare.

Potrivit lui Georgescu, nivelul maxim de cofinantare poate acoperi 70% din valoarea unui proiect.

Fondurile structurale si de la bugetul de stat destinate finantarii investitiilor in productia de energie din surse regenerabile se ridica la 263 milioane de euro, disponibile in perioada 2007-2013.

Ministerul Economiei a incheiat, in luna noiembrie, cu Hidroconstructia, Romelectro, Unicom 3N 2000, Romconstruct, Balkan Hydroenergy si Primaria Beius, contracte de investitii in unitati de producere a electricitatii si caldurii in valoare totala de 269 milioane de lei (circa 63 mil. euro), din care 114 milioane de lei (27 mil. euro) sunt fonduri nerambursabile.

Contractele fac parte dintr-un total de 14 cereri de finantare aprobate in cadrul Programului operational sectorial „Cresterea competitivitatii economice”, iar proiectele vizeaza constructia unor unitati de productie a energiei cu o putere de 31,55 MW pe partea de electricitate si 30,55 MW putere termica.