COMPANII

Grup Servicii Petroliere a investit 44 mil. dolari intr-o platforma de foraj marin

07 martie 2014, ora 15:22 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gsp.jpg
Grup Servicii Petroliere (GSP) a prezentat vineri platforma de foraj marin GSP Uranus, un proiect de investitii in valoare de peste 44 milioane de dolari pe care compania l-a derulat cu fonduri proprii si cu finantare de la EximBank.

"Vorbim practic despre un proiect de investitii 100% romanesc, avand in vedere ca atat GSP, cat si EximBank sunt entitati cu capital autohton", a spus Traian Halalai (foto stanga), presedintele EximBank.

El a adaugat ca implicarea EximBank in acest parteneriat a constat in acordarea unei finantari totale in valoare de aproape 30 milioane de dolari, destinate achizitionarii si modernizarii platformei.

La lucrarile de modernizare a platformei GSP Uranus au participat aproximativ 400 de persoane, personal integral roman: lacatusi, sudori si tubulatori specializati in domeniul naval. Echipa santierului a fost intarita cu absolventi de inginerie navala.

"Planurile noastre de dezvoltare includ extinderea si modernizarea flotei, mentinerea companiei in topul jucatorilor din industria de profil din Marea Neagra precum si accesarea unor piete noi. In prezent, forajul marin ofera oportunitati deosebite, iar prin finalizarea lucrarilor la GSP Uranus facem primul pas spre indeplinirea obiectivelor", a spus Gabriel Comanescu (foto dreapta), presedinte Grup Servicii Petroliere.

Oficialul GSP a mai spus ca aceasta investitie se adauga celor de peste un miliard de euro pe care compania le-a derulat pe parcursul celor zece de ani de activitate, investitii care au permis transformarea GSP dintr-o companie romaneasca, intr-una cu notorietate internationala.

Pe parcursul ultimului an, EximBank si-a extins portofoliul de clienti incheind acorduri financiare cu firme precum Grup Servicii Petroliere, Alro, Antibiotice Iasi, Agricover IFN, Adrem Invest sau Romcab.In vara anului trecut, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a incheiat un act aditional la acordul cuOMVPetromsi ExxonMobil pentru perimetrul Neptun din Marea Neagra, pentru calucrarile de explorare sa fie urgentate.

In 2008,OMVPetrom si americanii de la ExxonMobil au incheiat un parteneriat pentru explorarea blocului Neptun din Marea Neagra.

Sonda Domino 1, sapata de cele doua companii anul trecut, a indicat rezerve potentiale de gaze naturale intre 42 si 84 de miliarde de metri cubi. Consumul de gaze al Romaniei este de 13-14 miliarde de metri cubi anual, astfel ca zacamintele de acolo ar putea acoperi necesarul tarii timp de sase ani.

In toamna anului 2012,Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, a declarat ca extractia gazelor din acest perimetru ar putea incepe in 2018.

Totodata, reprezentantii ExxonMobil au afirmat ca, dupa ce zacamantul va fi declarat comercial, etapa de extractie a gazelor va implica investitii intre 3 si 10 miliarde de dolari.

Citeste si:
Petrom estimeaza ca ar putea extrage gaze din Marea Neagra cat jumatate din consumul Romaniei
Petrom si ExxonMobil au finalizat cea mai mare campanie de achizitie seismica 3D din Marea Neagra
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 17:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter