- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Jandarmeria: Peste 50 de persoane, sanctionate in urma protestelor

15 Jan, 13:04 • Redactia DailyBusiness
Reprezentantii Jandarmeriei au declarat duminica intr-o conferinta de presa ca peste 50 de persoane din intreaga tara care au participat la protestele de vineri si sambata au fost sanctionate contraventional, cu avertismente sau amenzi.
Jandarmeria: Peste 50 de persoane, sanctionate in urma protestelor

Sanctiunile au fost date in general pentru tulburarea grava a ordinii publice si participarea la manifestatii neautorizate.

Acestia au mentionat ca in [b]Bucuresti[/b], 29 de persoane au fost conduse sambata la politie penstru identificare, [b]16 dintre acestea fiind sanctionate[/b].

Aurel Moise, sefului Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, a declarat ca mai multi lideri ai galeriilor sportive ale echipelor Dinamo si Steaua au fost identificati in randul manifestantilor de sambata seara din Piata Universitatii.

El a subliniat ca lucrurile au degenarat odata cu aparitia acestor grupuri compacte.

Potrivit datelor Jandarmeriei, vineri si sambata au participat la manifestatiile nationale circa [b]7.000 de persoane[/b].

Astfel, vineri au avut loc manifestari in 18 localitati, din 17 judete, la care au participat circa 2.000-3.000 de persoane, cifra fiind greu de cuantificat. La acestea au fost prezenti aproximativ 900 de jandarmi. Au fost date mai multe sanctiuni pentru nerespectarea legii privind adunarile publice.

De asemenea, sambata au avut loc proteste in 24 de judete, participand 3.000-4.000 de persoane. Atunci au fost mobilizati circa 1.000 de jandarmi.

Conform Jandarmeriei, doar protestul municipiul Bacau a fost autorizat sambata.

In a doua zi de proteste au fost date 50 de sanctiuni contraventionale la nivelul tarii – avertismente sau amenzi pentru tulburarea grava a ordinii publice.

Reprezentantii Jandarmeriei au mai anuntat ca, in urma evenimentelor de sambata din Capitala, [b]3 jandarmi au fost raniti[/b], dintre care unul grav, internat inca la un spital de urgenta din Capitala. Toti au contuzii si lovituri la cap, fiind loviti cu obiecte contondente.

Citeste si [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/protestele-vor-continua-duminica-in-toata-tara-72725/]Protestele
vor continua duminica, in toata tara[/url]