- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Mega Image recicleaza ambalaje PET

10 Mar, 13:45 • Redactia DailyBusiness
Mega Image a lansat alaturi de Greentech primul centru de returnare destinat ambalajelor PET din Bucuresti, a anuntat joi operatorul lantului de supermaketuri.
Mega Image recicleaza ambalaje PET

Centrul reprezinta primul sistem de colectare si valorificare a ambalajelor PET introdus pe piata romaneasca, intr-un lant de supermarketuri din Bucuresti, prin care clientii au posibilitatea de a depune spre reciclare sticlele PET si de fi recompensati material pentru acest lucru.

Proiectul a fost demarat la inceputul anului 2011 in magazinul Mega Image Titulescu si consta intr-un sistem bazat pe 3 pasi: colectarea ambalajelor PET de la utilizatori, recompensarea persoanelor care returneaza PET-uri, prin bonuri valorice si reciclarea ambalajelor PET.

Centrul pentru reciclare are un punct de colectare, reprezentat printr-un echipament automat amplasat la intrarea in magazinul Mega Image Titulescu, prin intermediul caruia se face colectarea de sticle PET.

Centrul pentru reciclare ofera clientilor posibilitatea de a returna aproape orice tip de sticla din ambalaj de plastic. Pentru fiecare sticla reciclata utilizatorul primeste un cupon valoric de 5 bani, care poate fi incasat in cadrul magazinului sub forma unui discount la cumparaturi.

Sticlele PET colectate ajung la fabrica Greentech din Buzau, unde deseurile sunt procesate si transformate in fulgi PET de inalta puritate sau in granule PET.

Numai in prima luna de la lansare printr-un singur punct de colectare peste 5.000 de clienti au folosit centrul de reciclare si s-au colectat peste 250 de kg de sticle de plastic.

Fondata in 1995, compania Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde 76 de supermarketuri in Bucuresti, Constanta, Ploiesti si Brasov, sub marcile Mega Image, Red Market si Shop&Go.

Greentech SA este unul dintre cei mai importanti reciclatori de mase plastice din Europa si totodata, pionierul reciclarii deseurilor din plastic in Romania. Societatea a fost infiintata in anul 2002 cu capital integral privat. Societatea detine instalatii de reciclare in Romania la Buzau si Iasi si in tarile vecine: Macedonia, Serbia, Ucraina si Grecia.