- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Praktiker a colectat cu RoRec 17 tone de deseuri de la inceputul anului

30 Oct, 13:28 • Redactia DailyBusiness
Retailerul de bricolaj Praktiker a colectat, in cele 3 campanii derulate de la inceputul anului, impreuna cu asociatia RoRec 17 tone de deseuri electrice, a anuntat vineri compania.
Praktiker a colectat cu RoRec 17 tone de deseuri de la inceputul anului

In intervalul ianuarie-septembrie 2009, clientii Praktiker au adus in total la magazine mai mult de 25 de tone de deseuri electrice (in timpul campaniilor amintite si in afara lor).

Cele mai mari cantitati au fost colectate in orasele Oradea, Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Ploiesti si Brasov. Deseurile stranse prin reteaua celor 26 de magazine Praktiker din Romania au fost predate asociatiilor colective de reciclare (RoRec, Ecotic, Recolamp).

De asemenea, in perioada 30 octombrie – 30 noiembrie, Praktiker Romania si Asociatia RoRec deruleaza o noua campanie, de inlocuire a electrocasnicelor vechi. In cadrul acesteia, clientii Praktiker care aduc aparatura veche la cele 26 de magazine ale retelei primesc 20% reducere la achizitionarea electrocasnicelor marca Budget.

Aparatele care pot fi preluate de magazine sunt cele de mici dimensiuni (mixere, fiare de calcat, uscatoare de par, prajitoare de paine, filtre de cafea, cuptoare cu microunde), fara sa conteze marca producatorului. Budget este o marca proprie Praktiker, iar produsele din aceasta gama sunt disponibile exclusiv in reteaua companiei.

Campania din perioada 30 octombrie – 30 noiembrie este cea de a patra de acest tip lansata de la inceputul anului de Praktiker Romania si Asociatia RoRec. Primele 3 au vizat colectarea produselor din categoria sculelor electrice. De la inceputul anului pana acum, proiectele derulate de cei doi parteneri au avut ca rezultat colectarea a peste 17 tone de deseuri electrice, intreaga cantitate fiind predata asociatiei.

Seria campaniilor derulate de Praktiker Romania si Asociatia RoRec a inceput in luna martie cu o actiune de colectare selectiva a uneltelor vechi, derulata impreuna cu compania Robert Bosch.

In luna iunie, un nou proiect a fost lansat in parteneriat cu compania Yalco Romania, distribuitorul marcii de scule electrice Black&Decker. O a doua campanie sprijinita de Robert Bosch a avut loc in perioada 2-31 octombrie. In timpul acestor campanii, fluxul colectarii a crescut in medie de 4 ori comparativ cu celelalte perioade.

„Colectarea in retail este foarte importanta, fiind una dintre cele mai eficiente metode de a colecta deseurile din gospodariile individuale”, a declarat Liviu Popeneciu, presedinte RoRec.

Avantajul colectarii in acest mod a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) este faptul ca aceste cantitati sunt dirijate pentru tratare si reciclare catre acei operatori care inteleg misiunea RoRec, de a derula si urmari procesele de gestionare a DEEE in intregul lor, pana la eliminarea lor nepoluanta, cu respectarea indicatorilor de performanta ceruti de Uniunea Europeana.

Praktiker Romania este liderul pietei romanesti do-it-yourself, avand cea mai extinsa retea de magazine specializate din tara. Prezenta pe piata din anul 2002, compania detine 26 de magazine in orasele: Bucuresti (3 unitati), Ploiesti, Cluj-Napoca, Timisoara (doua magazine), Brasov, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila, Baia Mare, Galati, Iasi (doua unitati), Targoviste, Deva, Pitesti, Buzau, Piatra Neamt si Focsani.

Oferta Praktiker cuprinde peste 40.000 articole pentru casa si gradina – materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, accesorii sanitare, articole de mobilier, unelte, produse electronice si electrocasnice, articole pentru amenajarea si intretinerea gradinii. In anul 2008, compania a raportat vanzari totale de 1,077 miliarde lei.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori 10 dintre cei mai importanti producatori europeni de electrocasnice cu activitate in Romania.

Misiunea RoRec este aceea de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.