COMPANII

Prima carte despre activitatea de lobby din Romania

16 decembrie 2014, ora 16:16 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Dinamica activitatii de lobby in Romania.jpg
Prima carte din Romania care abordeaza dinamica si specificul activitatii de lobby a fost lansata saptamana aceasta. Sub semnatura lui Ionut Tanase, volumul „Dinamica activitatii de lobby in Romania” prezinta intr-o maniera deopotriva stiintifica si pragmatica evolutia si perspectivele de dezvoltare in activitatea de reprezentare a intereselor.

Autorul este specialist in lobby si comunicare politica si doctor in stiintele comunicarii.      

Cei care doresc sa afle cu ce se ocupa lobbyistii si care este menirea lor in democratie, care si cat de legitime sunt grupurile de interese, ce deosebeste lobbyul de traficul de influenta sau daca este necesara o lege a lobbyului in Romania au de acum la dispozitie volumul „Dinamica activitatii de lobby in Romania”, aparut la editura Eikon din Cluj-Napoca.        

Dincolo de meritul pionieratului in cercetarea complexa a lobbyului, cartea se remarca prin siguranta tonului, rigoarea demonstratiei si o impresionanta bibliografie de specialitate in domeniul lobbyului si al comunicarii politice. Volumul aduce o solida contributie teoretica, deschizand campuri tematice noi si constituind in acelasi timp un adevarat manual pentru lobbyistii si politicienii romani, precum si o lectura utila celor ce vor sa inteleaga mecanismele deciziei politice sau stereotipiile vizavi de lumea lobbyistilor.      „Este o carte necesara pentru cei care vor sa practice aceasta activitate relativ noua in peisajul politic autohton, in mod profesionist si transparent, dar si pentru politicienii care inca manifesta reticenta in raport cu subiectul lobbyului. Activitatea de lobby in Romania este la finalul etapei de pruncie, caci piata de consultanta numara deja in jur de zece companii specializate in aceasta nisa. Este asadar loc de crestere si de profesionalizare in arena persuasiunii politice. Lobbyul corect facut si, totodata, asumat este absolut legitim, fiind un element esential al democratiei participative si bucurandu-se, dupa cum au aratat anchetele sociologice, de o perceptie pozitiva in randul romanilor. Las cititorii sa descopere mai multe, inclusiv pe website-ul dedicat lobbyului si prezentului volum –www.desprelobby.ro”, afirma Ionut Tanase, autorul volumului.  

Lucrarea a primit referinte de exceptie din partea a doi dintre autorii europeni experimentati si consacrati in cercetarea lobbyului – Prof. dr. Rinus van Schendelen si Lionel Zetter – si din partea unor lobbyisti care au pus bazele activitatii de lobby in Romania: Guy Burrow, fondatorul primei firme de lobby din Romania, si Laura Florea, presedintele primei asociatii a lobbyistilor romani.  

„Aceasta carte aduce o contributie deosebit de valoroasa la dezvoltarea profesionala si la intelegerea activitatii de lobby in Romania si nu numai. Pentru cei care practica activitatea de lobby in Romania sau care intentioneaza sa se lanseze in domeniu, aceasta carte este o lectura obligatorie” declara Lionel Zetter, autorul best-seller-ului „Lobbying, the Art of Political Persuasion”.

In acelasi timp, Laura Florea, președintele Registrului Roman de Lobby si profesor asociat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (Universitatea Bucuresti), apreciaza ca Ionut Tanase „lanseaza o provocare comunitatii de experti in lobby, aceea de a aduce activitatea de lobby la nivelul de arta a persuasiunii politice”.   Cartea este disponibila in librarii incepand cu data de 18 decembrie.    

Licentiat in Jurnalism in cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca (sef de promotie in 2002), Ionut Tanase a aprofundat domeniul stiintelor politice prin studii de Master la Universitatea din Marne la Vallée, Franta. In 2003, publica volumul „Comunicare politica si integrare europeana”, fiind la acel moment profesor asociat al Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din Cluj. In anul 2014, devine Doctor in Stiintele Comunicarii al Universitatii „Babes-Bolyai”.    

Ionut Tanase activeaza de peste 10 ani in comunicarea cu autoritatile, coordonand strategii si campanii de relatii guvernamentale si lobby in diverse industrii si sectoare.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 05:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter